23948sdkhjf

Fiberbeton skaber fremtidens facader

At bygge med fiberbeton er at bygge til fremtiden. Det lette materiale fra BB fiberbeton er en holdbar facadeløsning, der giver stor designfrihed og bidrager positivt til branchens målsætninger i forhold til bæredygtighed og CO2-aftryk.

Byggeri skal holde i mange år, materialerne skal kunne klare både vejrlig, og at byggeriet i byerne får flere og flere etagemeter.

”Fiberbeton, der ofte kaldes GRC, er kendt for sin evne til at modstå påvirkninger fra vind, regn, temperaturudsving og andre miljømæssige udfordringer, hvilket sikrer langvarig ydeevne og reducerer vedligeholdelsesomkostninger,” siger Tobias Klein, salgschef hos BB fiberbeton, og han uddyber:

”Fiberbeton er desuden et let materiale og typisk kun 12-15 mm tykt, hvilket er en force særligt til både renovering og nybyg af etagebyggeri, hvor facadens vægt har en markant indvirkning på det samlede byggeri.”

Fiberbeton, der ofte kaldes GRC, er kendt for sin evne til at modstå påvirkninger fra vind, regn, temperaturudsving og andre miljømæssige udfordringer, hvilket sikrer langvarig ydeevne og reducerer vedligeholdelsesomkostninger Tobias Klein, salgschef hos BB fiberbeton.

Fiberbeton til en af Danmarks største renoveringer

Fiberbetons egenskaber letter arbejdet og styrker effektiviteten på byggepladsen, hvilket ikke blot accelerer byggetiden, men også bidrager til at optimere udnyttelsen af ressourcer på det samlede projekt.

BB fiberbeton har blandt andet leveret nye facader til renoveringen af Galgebakken, der er blandt Danmarks hidtil største af sin slags. Her er bæredygtighed, designfrihed og holdbarhed afgørende. BB fiberbeton producerer og leverer pt. mere end 7.000 elementer, der med en højde på 3.180 cm og en bredde på mellem 1.890-4.277 cm svarer til lige knapt 35.000 m2 udfoldet fiberbeton. Det sidste element til projektet forventes støbt i Q1 2025.

Stor designfrihed

Fiberbeton, der har en høj grad af alsidighed, kan for eksempel også monteres på trækonstruktioner – noget de færreste nok forbinder med beton.

”Det giver en stor designfrihed at bruge fiberbeton, fordi materialet kan modelleres i komplekse former og geometriske figurer uden at gå på kompromis med den strukturelle integritet. Designfriheden får facaderne til at træde i karakter og tegne fremtidens byrum,” fortæller Tobias Klein.

BB fiberbetons nye BRiCK-A-LIKE løsning er fx et banebrydende alternativ til traditionelt murværk og regnskærmsløsninger med indlejrede teglstensskaller. BRiCK-A-LIKE består af ren fiberbeton med teglstensudseende, og åbner for helt nye designmuligheder og et lavere CO2-aftryk.

Understøtter de bæredygtige valg

BB fiberbetons lange holdbarhed på mere end 100 år, gør materialet til et godt valg, der samlet set har en lav miljøpåvirkning og bidrager til opnåelse af bæredygtighedsmål.

”Vores fiberbeton indgår som vigtigt element i miljøcertificerede projekter både i Danmark og i udlandet. Vores produktion fokuserer bredt på lav miljøpåvirkning, design til minimalt materialeforbrug og lang designlevetid,” forklarer Tobias Klein.

Produktionen hos BB fiberbeton, der ofte er baseret på lokale materialer, er uden giftige kemikalier og med øje for at optimere genanvendeligheden af både produktionsressourcer og de færdige elementer.

”Eksempler på direkte genbrug dukker så småt også op,” fortæller Tobias Klein, og fortsætter:

”I 2009-2011 gennemgik Dommerparken i København fx en omfattende renovering, hvor de gamle fiberbetonelementer blev demonteret, renset og geninstalleret med et flot resultat. En trend vi glæder os over og håber at se meget mere af i fremtiden.”

Læs meget mere om alle mulighederne på www.bbfiberbeton.dk

Om:

BB fiberbeton hjælper arkitekter, entreprenører og bygherrer med at skabe unikke, holdbare og smukke facader & arkitektoniske detaljer. BB fiberbeton, der har mere end 40 års erfaring, producerer holdbar, let og formbar facadebeklædning af højeste kvalitet.

Kilde: BB fiberbeton

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141