23948sdkhjf

Aluminium er det grønne metal

Vinduer, døre og facader i aluminium er en god investering – både fordi de holder i mange år, og så er aluminium et grønnere valg, end mange tror. Vinduer, døre og facader fra Fazade A/S kan skilles ad, og omsmeltes, når produkterne en dag skal udskiftes, hvilket bidrager til et lavt CO2-aftryk for aluminium i byggeriet.

Bæredygtighed er for alvor kommet på dagsordenen i byggeriet. Aluminium har en lang række positive egenskaber, som mange ikke kender til. Materialet er ekstremt stabilt, sikkert, energieffektivt og et af de mest vedligeholdelsesvenlige materialer, og så genanvendes det stort set 100 % – også efter mange års brug.

”75-80 % af al det aluminium, der er produceret gennem tiderne, er stadig i brug. Materialet kan omsmeltes igen og igen, uden det mister sine materialeegenskaber,” siger Peter Rasmussen, der er teknisk direktør hos Fazade, som er en nytænkende producent af døre, vinduer og glasfacader. Peter Rasmussen uddyber:

”Aluminium har en lang levetid i byggeriet, hvilket gavner klimaregnskabet, og derudover er det grønnere at genanvende materialet i stedet for at fremstille nyt. Desuden er der et kæmpe materialelager i allerede eksisterende bygninger.”

75-80 % af al det aluminium, der er produceret gennem tiderne, er stadig i brug. Materialet kan omsmeltes igen og igen, uden det mister sine materialeegenskaber Peter Rasmussen, teknisk direktør hos Fazade.

Facader der favner bredt

Aluminiumsprofilerne, som danner udgangspunkt for Fazades glasfacader, kan fx genanvendes, når bygningen skal opgraderes til en bedre energiperformance, fx når glasfacader skal udskiftes.

Ældre glasfacader kan energioptimeres uden at skulle nedrive hele glasfacaden. De gamle ruder kan udskiftes til ny 3 lags ruder, og med en ny isoleringskerne vil den gamle glasfacade være fuldt opdateret til dagens standarder. Aluminiumskonstruktionen på glasfacaden genanvendes, så brugeren får mindst muligt gene ved ombygningen og ingen indvendig apteringsarbejde.

Fazades løsninger findes i en lang stribe byggerier - lige fra den lille butiksfacade til de store produktionsvirksomheder. Fælles for dem er, at produkterne er produceret, så de kan skilles ad og genanvendes, når bygningen skal have ny facade.

Solafskærmning er indbygget

Hos Fazade leverer de løsninger med vinduesglas, der har indbygget solafskærmning, som reguleres efter solens placering og årstiderne. På den måde styrkes indeklimaet, fordi dagslyset kommer ind i bygningen, og solens varme kan udnyttes, men uden ekstra udgifter til udvendig solafskærmning, der jævnligt skal vedligeholdes.

Aluminium er desuden med til at sikre en stor designfrihed, hvor løsningerne kan skræddersys til den enkelte facade. De stabile aluminiumsprofiler kan holde store glaspartier, og hele farvepaletten kan komme i spil.

Cradle to Cradle sølv-certificeret

Fazade leverer Schüco-systemer i aluminium og stål, der udvikles efter Cradle to Cradle (C2C) principper. Sammen med holdbarheden i anvendelsen og muligheden for genanvendelse, bidrager de til realiseringen af bæredygtige bygninger. Hos Schüco er 43 systemer allerede sølv-certificerede inden for C2C, som lever op til fremtidens standarder.

Læs meget mere på www.fazade.dk

Om:

Bag Fazade A/S, der blev etableret i 2017, står et erfarent hold klar til at levere den bedste totalløsning til facadelukningen af dit byggeri. Kompetencerne spænder vidt – fra projektering og rådgivning over produktion til montage og logistik.

Kilde: Fazade A/S

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094