23948sdkhjf

Betonproducent må bygge ny støbehal efter vundet stadion-udbud

Betonproducenten Dan-Element har vundet udbuddet om at støbe de 20 meter høje søjler til det nye stadion i Aarhus. Det kræver en ny og større støbehal, fortæller direktør

Når det nye stadion i Kongelunden i Aarhus skal stå klart, bliver det med betonelementer støbt af Dan-Element.

Den Skive-baserede betonproducent skriver i en pressemeddelelse, at man har vundet udbuddet om at støbe de store betonsøjler, som skal være en central det af stadionnets udtryk. 

Søjlerne visuelle rolle i byggeriet er nemlig inspireret af de omkringliggende træer i Kongelunden i Aarhus, hvor det nye stadion skal ligge.

For Dan-Element er opgaven noget helt særligt.

- Søjlernes dimensioner er uden sammenligning større end nogen andre støbeprojekter i Dan-Elements historie siden 1986, lyder det i førnævnte pressemeddelelse.

Ny støbehal nødvendig

Faktisk er støbeopgaven så stor, at Dan-Element skal i gang med at bygge en ny støbehal på egen adresse. 

Det sker af den simple årsag, at de nuværende faciliteter ikke kan rumme stadionsøjlerne, der bliver 20 meter høje, syv meter brede og vejer 75 ton stykket.

Den nye hal bliver 13 meter høj og ventes at stå klar til sommer, og den nye, store hal kommer fremadrettet til at give firmaet helt nye forretningsmuligheder, fortæller salgs- og projektdirektør hos Dan-Element, Rune Toft.

- Vi kan virkelig differentiere os i forhold til andre udbydere i vores branche. Da produktionen af mega-elementer bliver et supplement til vores eksisterende produktion, får vi desuden behov for at ansætte flere folk, siger han.

Støbningen af betonsøjlerne ventes påbegyndt i efteråret og kommer til at foregå kontinuerligt i henhold til byggeprocessens aftalte etaper frem mod den forventede stadionindvielse, der ventes at være i sommeren 2026.

Det nye stadion i Aarhus er tegnet af Zaha Hadid Architects, mens A. Enggaard A/S er hovedentreprenør på opgaven.

Skovens Arena

Skovens Arena, arbejdstitlen på Aarhus' nye fodboldstadion, er inspireret af skoven og de store træer i Kongelunden. Projektet er udarbejdet af Team Zaha Hadid Architects, Tredje Natur og Sweco.

Den arkitektoniske profil forholder sig tæt til sin historiske kontekst ved Stadion Allé, skoven og kirken. Karakteristisk er de hvide søjler, som er inspireret af de omgivende træers profiler – de strækker sig op, rækker ud og dækker områderne omkring stadion samtidig med, at de danner en kæmpe krone, der favner hele stadion.

- Vores forslag er inspireret af den omgivende skov og klubbens historie. Med projektet skaber vi et væld af offentlige rum, der kan bruges 365 dage om året, og stadion bliver et smukt vartegn for byen. Det inkorporerer de højeste standarder indenfor miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed i alle aspekter af designet og konstruktionen, siger Gianluca Racana, Direktør i Zaha Hadid Architects.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109