23948sdkhjf

Skruefundamenter udfordrer beton til udendørs konstruktioner

For bolig- og sommerhusejere, der gerne vil lave træterrasser m.v. på egen hånd kan det være en stor mundfuld at skulle anlægge traditionelle beton fundamenter. Simpson Strong-Tie har med skruefundamenter en løsning, der er betydeligt nemmere.

Havekonstruktioner som træterrasser, havehuse, hegn og legehuse m.v. er populære blandt danskerne. Mange af konstruktionerne har brug for fundamenter, men de traditionelle betonstøbninger er væsentligt mere tidskrævende at lave.

”Vi har med vores samarbejde med BAYO.S Skruefundamenter et rigtig fint alternativ til de fleste traditionelle betonfundamenter til havekonstruktioner," siger Jacob Møldrup Hansen, Nordisk teknisk chef hos Simpson Strong-Tie A/S.

Skruefundamenterne findes både i faste varianter og justerbare, som kan forlænges , og brugen af fundamenterne er meget ligetil. Man starter med at markere stedet for hvert skruefundament med et jordspyd, hvorefter man manuelt skruer skruefundamentet lidt ned i jorden. Herefter bruger man installationsværktøj til at skrue fundamentet helt i bund, hvilket vil sige omkring 40 cm ned i bæredygtigt lag.

Vi har med vores samarbejde med BAYO.S Skruefundamenter et rigtig fint alternativ til de fleste traditionelle betonfundamenter til havekonstruktioner Jacob Møldrup Hansen, Nordisk teknisk chef hos Simpson Strong-Tie A/S.

Man skal altså ikke grave i jorden først, og skruefundamenterne kan anvendes både i sand og jord, idet man blot skal ned til det bærende underlag med de lange skruer.

Lang holdbarhed - og mulighed for genbrug

Skruefundamenterne er fremstillet i varmt galvaniseret stål i henhold til de gældende standarder, hvilket giver en forventet levetid på 50 år.

”I den tidshorisont vil terrasser, plankeværk, hegn og lignende normalt være forgået på anden vis. Så skruefundamenterne har den nødvendige praktiske levetid. Der er jo også den fordel, at hvis terrassen fx forgår efter 25 år, så kan man genbruge skruefundamenterne til et andet projekt. Det gælder også, hvis man bliver træt af træterrassen efter 10 år og hellere vil have en græsplæne igen. Eller hvis man vil fjerne legehuset, når børnene er blevet store. Så har du ikke en masse beton nedenunder, som hvis du havde valgt den traditionelle fundamentløsning,” siger Jacob Møldrup Hansen.

Prismæssigt konkurrencedygtig med beton

Prismæssigt kan skruefundamenterne fint konkurrere med den traditionelle betonløsning, der er betydeligt mere tidskrævende og i nogle tilfælde vil virke så uoverkommelig for nogen, at træterrassen aldrig bliver til noget. Man slipper også for betonens tørretid og tørvejr under installationen. Skruefundamenterne kan let skrues ned, uanset om det regner eller er tørt.

Hvis konstruktionen skal anlægges på et ujævnt underlag, er der også en løsning på det.

”Man kan få forlængelser til skruerne, hvis man fx har en skrånende grund, så man opnår den samme højde på alle skruefundamenterne - fx til anlæggelse af en plan træterrasse,” påpeger Jacob Møldrup Hansen.

Om Simpson Strong-Tie A/S

I mere end 60 år har Simpson Strong-Tie fokuseret på at skabe produkter, der hjælper mennesker med at bygge mere sikre og stærkere hjem og bygninger. 

Som førende inden for forskning og teknologi til bærende konstruktioner er Simpson Strong-Tie en af de største leverandører af byggeprodukter i verden. Simpson Strong-Tie lægger vægt på at producere mest muligt lokalt, for at sikre tilgængeligheden af vores produkter samt at mindske miljøbelastningen forbundet med import.

Kilde: Simpson Strong-Tie

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126