23948sdkhjf

Totalentreprenør på plads til seniorbofællesskab i Middelfart

Fynsk firma får æren af at opføre 25 boliger målrettet beboere fra 55

Boligorganisationen Civica har indgået kontrakt med odenseanske Manage And Build A/S, som skal stå i spidsen for realiseringen af et nyt seniorbofællesskab i Middelfart.

- Det er nok kendt for de fleste, der har fulgt denne byggesag gennem de seneste år, at der har været et par bump på vejen frem til kontraktunderskriften i dag, udtaler Jens Pilholm, direktør i Civica, i en pressemeddelelse.

- Først opstod der i lokalplansprocessen nogen lokal modstand mod et byggeri på denne beliggende. Dernæst, bedst som lokalplansprocessen var vel overstået, var byggeripriser steget ganske betragteligt, så licitationen på byggeriet på ingen måde hang sammen.

Det planlagte byggeri omfatter 25 boliger med 2 og 3 værelser i størrelsen fra 70 til 90 kvm. Udover boligerne vil der blive opført et fælleshus med blandt andet et tilhørende gæsteværelse til beboernes overnattende gæster. Målgruppen for byggeriet er seniorer i alderen fra 55 år, som ønsker at indgå i sociale fællesskaber.

Manage And Build opfører byggeriet på bueskyttebanen på Adlerhusvej 30 i samarbejde med TKT Arkitekter ApS og Fjord Rådgivende Ingeniører A/S.

Projektet bliver certificeret til sølv efter DGNB-certificeringsordningen, hvilket indebærer, at der stilles krav til både den sociale, økonomiske og miljømæssige bæredygtighed i byggeriet.

Udover det kommende seniorbofællesskab på Adlerhusvej, har boligorganisationen yderligere otte seniorbofællesskaber i Odense, to i Middelfart samt et i Aarup.

- Vi oplever, at beboerne i vores seniorbofællesskaber trives, og vi kan også se, at vi har en lav fraflytningsfrekvens. Beboerne drager nytte af de muligheder, som boformen tilbyder, fortæller Søren Damgaard, bestyrelsesformand i Civica.

Næste tilbud fra boligorganisationen skal nu opføres i Middelfart. Byggeriet forventes at begynde i slutningen af 2024, og det forventes at stå færdigt i starten af 2026.

Civicas seniorbofællesskab på Adlerhusvej 30 i Middelfart

Bygherre: Civica

Totalentreprenør: Manage And Build A/S

Arkitekt: TKT Arkitekter ApS

Ingeniør: Fjord Rådgivende Ingeniører A/S

Boligareal: 1970 kvm.

Boligstørrelser: 70 og 90 kvm.

Certificering: DGNB-sølv

Kilde: Civica

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127