23948sdkhjf

Evakuerede beboere fra Snekkersten er blevet genhuset

Lejere i boligområdet Stævnen i Snekkersten blev evakueret i februar på grund af nedstyrtningsfare

Der er fundet boliger til de beboere, der blev evakueret fra boligområdet Stævnen i Snekkersten i begyndelsen af februar.

Det oplyser Boliggården, der administrerer boligerne i Snekkersten, på sin hjemmeside.

- Det er nu lykkedes at finde boliger i andre af Boliggårdens afdelinger til de berørte familier.

- Udlejningsstoppet er derfor ophævet, og vi udlejer igen boliger til medlemmer af ventelisten på almindelig vis, lyder det i opslaget.

Boliggården oplyser ikke, hvor de evakuerede lejere er blevet genhuset.

De 65 boliger i området Stævnen blev hasteevakueret den 2. februar på grund af risiko for at .

Boliggården er ikke forpligtet til at genhuse beboerne fra Snekkersten, men har valgt at tilbyde beboerne genhusning alligevel.

Der blev i den forbindelse indført et midlertidigt akut udlejningsstop, som betød, at nye lejere ikke kunne leje sig ind i Boliggårdens boliger.

Beboerne fik ved et informationsmøde den 15. februar at vide, at en stor del af dem kunne blive genhuset i boligområdet Nøjsomhed, som Boliggården også administrerer, skrev TV 2 Kosmopol den 27. februar.

Nøjsomhed er et belastet boligområde, og flere beboere, som TV 2 Kosmopol talte med, ønskede ikke at flytte ind i området.

Det var i forbindelse med en gennemgang af bygningerne for skimmelsvamp, at ingeniørvirksomheden Sweco opdagede, at der var risiko for sammenstyrtning.

Sweco har gennemgået dokumentationen fra 1984 og opdaget betydelige afvigelser fra datidens versioner af standarder i betonkonstruktioner, har virksomheden skrevet i et notat.

Boliggården har afholdt et møde med Landsbyggefonden, der har bedt om, at der foretages flere undersøgelser, før der kan laves en samlet plan for bygningernes fremtid.

Men beboerne skal ikke forvente at kunne flytte ind i deres hjem lige foreløbig, lød vurderingen fra Boliggården 19. februar.

122 mennesker boede i boligerne. TV 2 Kosmopol talte lige efter evakueringen med en kvinde, Trine Jørgensen, som havde boet i Stævnen i 33 år.

På mødet den 15. februar græd flere af beboerne, fortalte Trine Jørgensen mediet.

Beboerne er blevet tilbudt krisehjælp fra eksperter under det lokale beredskab.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095