23948sdkhjf

Nedlagte trælasthaller viger pladsen for boligområde

Alfa Developments nye boligprojekt står efter planen klar til indflytning tidligt i 2026

Den gamle Stark-grund i Nivå får snart nyt liv. De nedlagte trælasthaller og asfalterede udearealer giver plads til boligområde med 43 boliger.

Udvikleren Alfa Development meddeler, at lokalplanen for udviklingen af området netop er vedtaget. Planen er, at de nye boliger står klar ved udgangen af 2025.

- Vi ønsker at skabe nogle bæredygtige og tidssvarende rækkehuse, men også give plads til naturen og skabe referencer til det historiske Nivågård Teglværk, der frem til 1980erne lå på grunden, siger Mette Thiberg, udviklingsdirektør i Alfa Development, i en pressemeddelelse.

Projektteamet bag projektet går nu i gang med detailplanlægning med forventet byggestart i andet halvår 2024. Boligerne forventes at stå klar til indflytning primo 2026.

Boligprojektet har en anslået entreprisesum på cirka 135 mio. kr., viser data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Dyrekorridor

Udearealerne, der i dag er 100 pct. asfalteret, bliver omdannet til et stort grønt område. Mellem rækkehusene bliver der indre grønne haver, som skal danne rammen for fællesskaber mellem beboerne. Desuden skal der etableres forbindelser til det omgivende landskab.

- Vi fastholder derfor en eksisterende grøn dyrekorridor for insekter, padder og andre smådyr, planter mindst et nyt træ per bolig, og regnvandsbassiner indgår også som et element, der understøtter biodiversiteten, siger Mette Thiberg.

Boligerne bliver DGNB-Guld certificeret, byggematerialerne er så vidt muligt Svanemærket.

Tegl trækker på historien

I flere hundrede år blev der produceret teglsten på grunden, helt frem til 1981 hvor Nivågård Teglværk lukkede. Den gamle ringovn, der i dag er fredet og fungerer som museum, er blandt de nærmeste naboer til den nye boligbebyggelse. 

Tegl spiller derfor en vigtig rolle i det nye byggeri.

- Det er en gave til rækkehusenes udformning, at vi kan trække på historien om teglproduktion. Boligernes facader bliver muret i changerende, gule tegl, der er karakteristisk for det ler der blev brugt i lokalområdet, siger Mette Thiberg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156