23948sdkhjf

Kommune vil låne millioner til botilbud

Egedal Kommune vil søge 40,3 mio. kr. fra Finansministeriets lånepulje til etablering af nyt botilbud for voksne 

De demente kom først. Så kom de ukrainske flygtninge. 

Nu vil Egedal Kommune købe to ejendomme i Ølstykke og Stenløse med almene boliger og lave dem om til et botilbud for voksne. 

Det skriver Sjællandske Nyheder 

Penge fra minister 

Kommunekontraktråd (KKR) Hovedstaden vedtog i slutningen af 2023 en strategi for perioden 2024-26, der er målrettet en udvidelse af botilbudspladser i hovedstadsområdet med 250 pladser, særligt for voksne med autismespektrum-forstyrrelser. 

I den forbindelse oprettede Finansministeriet en lånepulje til nye botilbudspladser, som kommunerne kan søge. Det er den pulje, Egedal Kommune nu har godkendt, at kommunen skal søge penge igennem. Samlet er lånebehovet estimeret til 40,3 mio. kr. 

Flygtninge skal flytte 

I dag huser de almene boliger ukrainske flygtninge. 

Kommunen forventer at skulle flytte flygtningene, såfremt planerne om et botilbud for voksne skal realiseres.

Egedal Kommunes økonomiudvalg har dog godkendt anlægsudgifter på om mod 5,7 mio. kr. til etablering af pavilloner - midlertidige bygninger - som flygtningene kan bo i. Denne del skal finansieres af kommunens anlægsramme og kan ikke støttes fra Finansministeriets lånepulje. 

Men vil de sælge? 

I dag ejes de to ejendomme, Engbo og Solkrogen, af to boligselskaber. 

I referater fra Egedal Kommune understreges det, at køb og renovering af de to ejendomme kræver en forhandling med, og accept af, de to boligorganisationer ØAB og Venbo. 

Alternativet er dyrt og nyt 

Hvis ikke det lykkes Egedal Kommune at købe de to ejensomme og etablere 32 nye botilbudspladser, kan man i kommunen etablere et nybygget botilbud med op mod 16 pladser. 

Den samlede omkostning forbundet med konstruktionen af dette nye botilbud beløber sig til 53,4 millioner kroner, fremgår det af referater fra kommunens økonomiudvalg. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156