23948sdkhjf

Nordstern er valgt til stor renovering

Boligforeningen AAB har valgt Nordstern til renovering af en afdeling på Østerbro med 320 boliger

Underskrifterne er sat, og frem mod 2027 skal Nordstern som hovedentreprenør stå i spidsen for en renovering af afdeling 23 på Østerbro i København under Boligforeningen AAB. 

Bebyggelsen er fra 1920'erne og har en bevaringsværdi på SAVE3, oplyser Nordstern i en pressemeddelelse. 

- Vi ser frem til at kunne byde ind med vores erfaring og kompetencer i løsningen af denne opgave, siger Torben Modvig, adm. direktør i Nordstern Group. 

Renoveringen omfatter ikke mindst ombygning og renovering af afdelingens 320 badeværelser. De trange badeværelser udvides gennem inddragelse af bagtrapper samtidig med, "at den historiske æstetik bevares", fremgår det.

Ligeledes omfatter renoveringen etablering af nye trappeadgange til kælder og loft, udskiftning af vand- og varmeinstallationer samt implementering af "moderne ventilationssystemer, der sikrer et sundere indeklima og energieffektivitet".

Byggestart næste år

Ifølge pressemeddelelsen har AAB, Nordstern og Arkitema sammen med underrådgivere Cowi og Fjord Ingeniører forpligtet sig til at gennemføre projektet under Molt Wengels samarbejdsmodel for integreret byggeri. 

"Denne tilgang sikrer en smidig proces fra planlægning til udførelse, hvor alle parter arbejder sammen mod fælles mål, og understøtter en mere bæredygtig og værdiskabende byggeproces", lyder det. 

Projekteringen forventes afsluttet i 2025 med byggestart i august 2025. 

Hele renoveringen forventes at være afsluttet i efteråret 2027. Undervejs vil der ske midlertidig genhusning af beboerne internt i afdeling 23.

- Når vi planlægger store ombygninger og renoveringer i vores afdelinger kommer vi ingen vegne uden opbakning fra vores beboere. Det er deres hverdag, der bliver påvirket, og derfor skal de tages med på råd. I afdeling 23 har vi eksempelvis haft et utroligt fint samarbejde med afdelingsbestyrelsen, som har været meget aktive i tilblivelsen af renoveringsprojektet, siger byggechef i AAB, Andreas Damm. 

På sin hjemmeside skriver Boligforeningen AAB:

"Vi glæder os i AAB til det videre forløb, og der skal lyde en stor tak til afdelingens beboere fordi de tilbage i april 2022 stemte helhedsplanen igennem. Og til afdelingsbestyrelsen, fordi de har kæmpet for projektet med stor entusiasme og dedikation – også når det var svært". 

Hvad Nordsterns kontakt beløber sig til, har entreprenøren ikke ønsket at oplyse. 

Renoveringen af afdeling 23 under Boligforeningen AAB

  • Omfang: 320 boliger skal have nyt/renoveret badeværelse, installationer mm.
  • Bygherre: Boligforeningen AAB afd. 23
  • Bygherrerådgiver: Wissenberg A/S
  • Juridisk rådgiver: Molt Wengel
  • Hovedentreprenør: Nordstern
  • Totalrådgiver: Arkitema
  • Ingeniør: COWI og Fjord Ingeniører
  • Byggestart: August 2025
  • Byggeslut: September 2027
Se nøgletal for:
Læs mere om: renovering
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.878