23948sdkhjf

NCC vinder renovering til trecifret millionbeløb

Mindeparken i Herning skal renoveres, og NCC har vundet totalentreprisen

De samarbejder allerede om en anden renovering i byen. Og nu skal entreprenørkoncernen NCC sammen med D.A.I. A/S som arkitekt og ingeniør stå for renoveringen af Mindeparken i Herning. 

Den vundne totalentreprise beløber sig ifølge en udsendt pressemeddelelse fra NCC til cirka 220 mio. kr.

Her lyder det videre, at NCC efter planen skal udføre alle tømrerarbejder i egen­produktion, mens de øvrige opgaver udføres af fagentreprenører. 

- Vi glæder os over at kunne arbejde videre i det gode samarbejde med FællesBo og DAI, som vi allerede samarbejder med på en lignende renoveringssag, Porshøj, også i Herning, siger Peter Rantil Smith, der er områdedirektør for NCC’s renoveringsenhed i Vest under Building Nordics.

Renoveringen af Mindeparken er ifølge direktøren for FællesBo, Peter Bøgebjerg Mortensen, en del af en større renoveringsplan, hvor FællesBo i løbet af nogle år renoverer knap 2.000 boliger. 

- Vi er glade og stolte over, at vi kan gennemføre disse store renoveringsprojekter, som nu og i fremtiden vil sikre mange familier gode og fremtidssikrede boliger. Herning har brug for gode og attraktive almene boliger, og det får vi også nu i Mindeparken, siger Peter Bøgebjerg Mortensen. 

Både ude og inde

I alt er der tale om seks lejlighedsblokke med 210 boliger, som skal renoveres. Renoveringen af Mindeparken indebærer, at indeklimaet skal forbedres med mere dagslys, fjernelse af fugt- og kuldeproblemer med ekstra isolering af lofter og bedre udsugning i lejlighederne. 

Alle tekniske installationer skal udskiftes, og så kommer der ifølge pressemeddelelsen en mere "moderne rumdeling" med nye og større badeværelser, køkkener, nye gulve og nymalede vægge. 

Også afdelingens udvendige fællesarealer vil få "et stort løft" - blandt andet vil der blive etableret nye opholdsarealer med nye stier, ny beplantning og fliser. 

Beboerne, som har været inddraget i processen om udearealerne, skal genhuses under renoveringen. 

- I renoveringen af vores afdelinger, er der blevet nedsat et renoveringsudvalg, som er en gruppe af beboere fra de pågældende afdelinger. Denne gruppe inddrages blandt andet i planlægningen af udearealer. Vi kan komme med nok så mange gode idéer, men det er jo i sidste ende beboerne, som skal bruge de grønne arealer, og det giver derfor rigtig god mening, at de inddrages, forklarer Peter Bøgebjerg Mortensen.

Arbejdet på afdelingen begynder i 3. kvartal 2024 og forventes afsluttet i efteråret 2027. Ordren registreres under Building Nordics i 2. kvartal 2024, oplyser NCC i pressemeddelelsen. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109