23948sdkhjf

Indsatsteam intensiverer kampen mod social dumping

Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og politiet samarbejder i et nyt tværgående indsatsteam, som specialiserer sig i de grove og komplicerede sager

Der skal nye værktøjer i brug i kampen mod social dumping, og i den forbindelse er det besluttet at styrke den fælles myndighedsindsats med et nyt tværgående team. 

Den beslutning blev aftalt i sidste års arbejdsmiljøaftale.

Indsatsteamet skal have fokus på de grove og komplicerede sager.

- Det er aldeles uacceptabelt og skader fællesskabet, at enkelte virksomheder bevidst forsøger at omgå reglerne. Ordnede forhold og en fair konkurrence gavner os alle. Derfor er det godt, at vi har oprettet det tværgående indsatsteam, så myndighederne arbejder endnu tættere sammen og kan hjælpe hinanden med at optrevle svære sager og få fat i bagmændene, siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Indsatsteamet skal ifølge pressemeddelelsen "styrke myndighedernes samarbejde, så der i endnu højere grad er målrettet tilsyn og kontrol de steder, hvor virksomheder ikke følger reglerne". Det skal blandt andet ske ved større brug af data fra de tre instanser, lyder det.

"Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og politiet skal løbende koordinere og følge op på fælles aktioner og anvende ny viden om udviklingen i arbejdslivskriminalitet, social dumping og brug af illegal arbejdskraft", fremgår det videre.

Fællesaktionerne omfatter kontrol af virksomhedernes arbejdsmiljø og skatteforhold samt kontrol af, om udenlandske medarbejdere har de fornødne arbejds- eller opholdstilladelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094