23948sdkhjf

Boligselskab er et skridt nærmere nye ungdomsboliger i Valby

Københavns teknik- og miljøborgmester ser frem til ungdomsboligerne, som hun kalder "en mangelvare"

Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune har nikket til, at der skal bygges almene ungdomsboliger på Toftegårds Plads i Valby og sender anbefalingen videre til Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

Bag projektet står Hovedstadens Almene Boligselskab, der ønsker at opføre 72 ungdomsboliger foruden fællesfunktioner som vaskeri, fremgår det af et referat fra mandagens møde i teknik- og miljøudvalget.

Her lyder det videre, at boligerne skal udlejes til unge uddannelsessøgende og unge med særlige behov. Der er tale om et-rums lejligheder, og de 72 boliger fordeler sig med tre tilgængelighedsboliger og 69 boliger med tre boligtyper. 

Seks af boligerne placeres ifølge referatet i stueplan og er boliger til boligsocial anvisning. De øvrige boliger fordeles ligeligt på de tre overliggende etager.

Vil have almene boliger

I en kommentar kalder teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) almene ungdomsboliger en "mangelvare i København". 

- Derfor er jeg godt tilfreds med, at der i forbindelse med byggeriet af det nye Valby Bibliotek også bliver opført 72 nye ungdomsboliger centralt i Valby. Toftegårds Plads bliver i fremtiden et levende byrum med bibliotek, kulturhus og grønne områder, hvor der i dag primært er grå asfalt, og jeg er rigtig glad for, at de almene ungdomsboliger bliver en central del af området, siger hun og fortsætter:

-  Vi skal stadig sikre flere almene boliger i København, og med projektet på Toftegårds Plads tager vi endnu et skridt i den rigtige retning.

Ifølge et bilag er det planen, at de almene boliger udbydes som totalentreprise med omvendt licitation, hvor der blandt andet konkurreres på kvalitet og bæredygtighed. Projektet ventes afleveret i 2027.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.829