23948sdkhjf

A.P. Møller har smidt 50 millioner i puljen: Fire dyster om spejdercenter

Det bliver arkitekter fra Danmark eller Norge, som skal forme byggeprojektet ved Houens Odde Spejdercenter ved Kolding Fjord

Tusinder af børn skal have flere oplevelser i naturen og Kolding Fjord, når Houens Odde Spejdercenter får et løft. 

Ambitionen er samtidig at skabe rammerne om et aktivt spejderfællesskab samt et attraktivt udflugtsmål for alle i Trekantområdet, hvor "den unikke kombination af skov, mose og adgang til vandet byder på enestående naturoplevelser".

Nu er fire arkitektfirmaer udvalgt til at komme med deres bud på, hvorledes visionen kan realiseres. Fælles er, at de alle arbejder med holistiske, bæredygtige løsninger og minimalt aftryk på miljøet i produktion og livscyklus.

- De fire kandidater er udvalgt på baggrund af deres portefølje med inspirerende byggeri og erfaring med at arbejde med at flette æstetik, funktionalitet og bæredygtighed sammen på enestående vis. Vi glæder os meget til at se fire visionære bud på et moderne og tidssvarende spejdercenter, udtaler generalsekretær i KFUM-Spejderne i Danmark, Ole Buch Rahbek, i en pressemeddelelse.

De udvalgte arkitekter er:

  • Reiulf Ramstad Arkitekter, Oslo, Aarhus/København
  • Pihlmann Architects, København
  • Cebra, Aarhus/København
  • ReVærk, Aarhus

Projektet er støttet med en donation på 50 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Bygherre er KFUM-Spejderne i Danmark. Derudover har en række relevante samarbejdspartnere bidraget med deres erfaringer, særligt indenfor universelt design og tilgængelighed.

‘Skoven’, ‘Mosen’ og ‘Fjorden’

Projekt på Houens Odde Spejdercenter omfatter tre bygninger: ‘Skoven’, ‘Mosen’ og ‘Fjorden’.

Bygningen ‘Skoven’ bliver et nyt knudepunkt for aktiviteter i området og erstatter det nuværende aktivitetscenter. ‘Mosen’ vil fungere som et forsamlingshus i naturen, hvor der er plads til både undervisning og fordybelse, mens ‘Fjorden’ vil blive udgangspunktet for opdagelsesrejser i dyre- og planteriget omkring vandet og som holdepunkt for sikre søaktiviteter.

Hvilket af de fire arkitekthuse, som skal slå de afgørende streger på projektet, bliver afgjort i løbet af sommeren 2024. I udvælgelseskomiteen sidder repræsentanter fra KFUM-Spejderne, A.P. Møller Fonden samt to fagdommere.

Houens Odde Spejdercenter

Houens Odde Internationale Spejdercenter har som en del af KFUM-Spejderne i Danmark siden 1947 dannet ramme om spejderaktiviteter og lederuddannelse. 

Stedet er i dag et internationalt spejdercenter, hvor tusindvis af spejdere og unge frivillige fra hele verden mødes i fællesskab på tværs af nationaliteter.

Kilde: KFUM-Spejderne

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125