23948sdkhjf

Optimering af tekniske installationer reducerer driftsomkostninger i eksisterende bygninger

Med HyperConnect tilbyder DKTV et smart netværk til erhvervsejendomme og boligejendomme. Netværket samler WiFi, CTS, energistyring, adgangskontrol, dørtelefoni, videoovervågning, vaskerier m.v.

Selv om det ofte er billigere rent økonomisk at rive ned og bygge nyt, så udleder renovering
af eksisterende bygninger langt mindre CO2 end nybyggeri. I takt med at den grønne omstilling får momentum i byggebranchen, er der derfor i stigende grad fokus på at bevare eksisterende bygninger.

I mange tilfælde er der dog ikke lige så stor fokus på bæredygtighed i eksisterende ejendomme som i nybyggerier medmindre, der er tale om større renoveringsprojekter. Men ikke desto mindre er der ofte mulighed for at reducere driftsomkostningerne og skabe mere bæredygtige løsninger i sådanne bygninger. Det vil man gerne bidrage til i DKTV. Virksomheden tilbyder HyperConnect, der gør det muligt for bygningsejeren at samle alle tekniske installationer på ét net, og det har en række fordele.

”Med HyperConnect kan man skabe en mere bæredygtig drift af bygningerne og reducere de samlede driftsomkostninger. Systemet højner driftssikkerheden, oppetiden og sikrer et stabilt net. Det giver sikkerhed i forhold til cybertrusler, og man får et forbedret energiforbrug, fordi man samler de tekniske løsninger på ét administrativt net frem for at have mange decentrale net,” siger Martin Nielsen Nørskov, kommerciel direktør i DKTV.

Brøndbyparken er et eksempel på en af DKTV’s kunder, der har valgt HyperConnect. I dag har Brøndbyparken bredbånd, telefoni, vaskerier, adgangskontrol og ladestandere tilknyttet HyperConnect.

Systemet kan desuden løbende udvides med andre teknologiske muligheder såsom dørtelefonanlæg, videoovervågning, solcelleanlæg og meget andet.

HyperConnect giver overblik

Det er også muligt at indsamle data fra energiforbrug og vandforbrug med HyperConnect, hvor et dashboard giver overblik over alle de tekniske installationer, der er koblet til netværket. Hvis man eksempelvis måler elforbruget, så kan man lave benchmark på tværs
af en bygningsportefølje, hvor bygningerne er af nogenlunde samme størrelse. Herved kan man identificere bygninger, der stikker ud fra de andre.

”Viceværten eller driftspersonalet i en ejendom får deres eget dashboard, hvor de ikke blot kan se, hvad der er markeret rødt og grønt men også får alarmnotifikationer. Vi overvåger også netværket 24/7 og tilser jævnligt installationerne,” forklarer Martin Nielsen Nørskov.

HyperConnect er velegnet til både boligejendomme og kontorbygninger. I en kontorbygning med mange forskellige lejemål har hver lejer typisk deres tekniske installationer på hver deres netværk. Det giver mange potentielle ”point of failures” og sikkerhedsrisici. Med HyperConnect er der kun én router, én fiberforbindelse og man får et stærkt netværk, som både små og store lejere kan koble sig på.

Energioptimering og lavere driftsomkostninger

”Ofte ser man i mange bygninger, at der i årenes løb er koblet mange forskellige installationer på den oprindelige infrastruktur fordelt på mange forskellige lejemål. Det er noget af det, som vi kan komme ind og optimere på og herunder skabe en reduktion i energiforbruget. Bæredygtighed er jo også interessant for bygningsejerne, idet det i stigende grad er blevet en konkurrenceparameter,” siger Martin Nielsen Nørskov.

Han understreger, at DKTV er meget opmærksom på nye innovationer og nytænkning, der kan bidrage til lavere driftsomkostninger i bygninger.

”Vi er eksempelvis meget optaget af kunstig intelligens (AI) og arbejder aktuelt med forskellige initiativer. AI har store anvendelsesmuligheder, når man har de tilstrækkelige
datamængder og skal optimere eksempelvis energiforbruget,” siger Martin Nielsen Nørskov.

DKTV tilbyder udover Hyper-Connect også ladestandere, solcelleløsninger, kabling samt
skræddersyede DAS-løsninger, der sikrer stabil og bedre mobildækning på steder, hvor bygningensstruktur blokerer for mobildækningen.

OM DKTV – DANMARKS FØRENDE TEKNOLOGIPARTNER

DKTV er en landsdækkende virksomhed med 600 medarbejdere fordelt på hovedkontor i København samt seks lokale kontorer. Vi er ejet af TDC og forfølger ambitiøst målet om at opnå CO2-neutralitet i 2028. DKTV vil være Danmarks førende teknologipartner, der leverer effektive og fremtidssikrede løsninger hver eneste gang. Vi tilbyder en bred vifte af grønne løsninger, herunder intelligent netværksinfrastruktur,
DAS-anlæg, sikringsløsninger, ladestandere og solcelleanlæg til boligforeninger, erhvervsvirksomheder samt den offentlige sektor.

Læs mere på dktv.dk/samlet-netvaerk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125