23948sdkhjf

Medie: Stifter af Nordic Waste hiver stort udbytte ud

Der er tale om et samlet udbytte på tocifret millionbeløb for David Peter York-familien i 2023

Et samlet udbytte på omkring 25 mio. kr. 

Det er realiteten for David Peter York-familien i 2023, skriver Børsen, der har taget et kig i David Peter Yorks holdingselskab, DYC-Holding 2 ApS. 

Netop David Peter York er stifter af det konkursramte Nordic Waste og medejer af moderselskabet DSH Enviroment. 

Nordic Waste ringer nok en klokke for de fleste. Virksomheden beliggende tæt ved landsbyen Ølst i Randers Kommune har nemlig været bredt omtalt i medierne efter det store jordstred før jul sidste år. Oprydningen og bestræbelserne på at forhindre en miljøkatastrofe i Alling Å har indtil videre kostet det offentlige knap 200 mio. kr. 

Udbyttet i 2023 er langt fra enestående. På tre år har familien York derimod modtaget et udbytte på over 80 mio. kr. 

- Selskabslovens regler er fulgt i forhold til udbytter, der er vedtaget, udbetalt og foreslået for regnskabsåret, ligesom alle regler er fulgt i forbindelse med salg af ejerandele i Nordic Waste, oplyser David Peter York i en kommentar til 2023-udbyttet til Børsen. 

De store udbytter kan ifølge mediet forklares med Torben Østergaard-Nielsen, der de seneste år har købt sig ind i og overtaget majoriteten af Nordic Waste-selskaberne. I 2021 solgte David Peter York for eksempel sidste del af sin direkte ejerandel i Nordic Waste.

Ren lykke er det dog ikke i DYC-Holding 2 ApS, som i 2023 har foretaget en nedskrivning af finansielle aktiver på over 12 mio. kr. Bundlinjen viser dog fortsat et plus på knap 11 mio. kr. efter skat.

"Selskabet har afhændet kapitalandele i kapitalinteresser i regnskabsåret, hvorfor årets resultat er positivt påvirket heraf med t.kr. 21.937", lyder det i regnskabet. 

Kammeradvokaten er i øjeblikket i gang med at undersøge, om og hvor der kan gøres krav gældende - herunder mod David York. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094