23948sdkhjf

Licitationen mener: Lær af landets husbyggere

Ingen regel uden undtagelse. Det hører til sjældenhederne, at man fortjener ros på et tidspunkt, hvor man i grove tal har måttet sige farvel til omkring halvdelen af forretningen på bare ét år. Alligevel er der i dette tilfælde grund til at gøre netop det.

For hvor mange virksomheder kan stå igennem det og stadig komme ud med millionoverskud? Meget få. Ikke desto mindre er det lykkedes for tre af landets største husbyggere, nemlig Huscompagniet, Hybel og Milton Huse. De tre koncerner bakkede i 2023 henholdsvis 45 pct., 35 pct. og hele 61 pct. på toplinjen sammenlignet med året før.

Men hver især lykkedes dem at levere tocifrede millionoverskud. Det har de kunnet, fordi de har været dygtige til at justere forretningen på det rigtige tidspunkt. Dermed har de også kunnet imødekomme det drastiske fald, der både har været – og fortsat er - på markedet for privat boligbyggeri. Det står i skærende kontrast til den bunke af mindre husbyggere, der på under et år er bukket under, uanset om vi taler Danhaus, Hansen Huse, Dodd & Ravn – eller senest de noget mindre AK Huse og Svane Huse.

Og hvad er så egentlig pointen med det? Den klassiske dyd om rettidig omhu er fortsat en vinderformular. Det kan mange lære af i en tid, hvor stribevis af selv store entreprenører er bukket under, fordi de har gabt over for mange store projekter og dermed også har taget al for høj risiko. Oftest ligger løsningen lige for: Gør det, du er god til og skær forretningen til i tide - også selvom det gør ondt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109