23948sdkhjf

Niras laver trecifret millionoverskud - og vil fordoble forretningen

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras kom stærkt ud af 2023 med både vækst på top- og bundlinje og lancerer nyt 2030-mål

Vækst over hele linjen plejer at give gode resultater, og det er i den grad også tilfældet hos den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras.

Det får nu samtidig virksomheden til at skrue gevaldigt op for ambitionerne med et nyt, langsigtet mål for forretningen: En fordobling i 2030.

Virksomheden kommer ud af 2023 med en omsætning på 3,8 mia. kr. og et overskud efter skat på lige knap 115 mio kr. Det svarer til en fremgang på toplinjen på mere end 10 pct., mens indtjeningen er vokset lige i underkanten af 40 mio. kr.

- Vi har haft et særdeles godt år med vækst og robuste finansielle resultater trods udfordrende markedsforhold med høj inflation, hastigt stigende renter samt krig og væbnet konflikt både i Ukraine og Mellemøsten, udtaler Carsten Toft Boesen, adm. direktør i Niras, i en forberedt kommentar.

Væksten er ifølge selskabet drevet af en fortsat høj efterspørgsel inden for klimatilpasning, grøn omstilling, infrastruktur og life science, hvor kunder på tværs af sektorer og markeder efterspørger løsninger inden for bæredygtighed.

Ny strategi

Med afslutningen på 2023 betød det samtidig også en afslutning på virksomhedens strategi for perioden 2020-2023, og dermed går den rådgivende ingeniørvirksomhed med hovedkontor i Allerød nord for København også ind i en ny fase.

Her vil der være fokus på international vækst, ligesom investeringer i digitalisering og en bæredygtighed vil være højt på agendaen. Det er særligt på de nordeuropæiske markeder, at væksten skal findes, lyder det fra selskabet.

Det betyder også, at virksomheden i de kommende år vil sige goddag til en lang række nye medarbejdere i både Danmark og internationalt. Og det stiller ifølge topchefen krav til virksomheden.

- Vi har derfor fokus på at udvikle og bevare Niras' identitet og kultur, som er kendetegnet af lav grad af centralisering og en høj grad af autonomi og selvbestemmelse - og undgå de tunge processer og fordyrende bureaukrati, der ofte følger med virksomheder af en vis størrelse, lyder det fra Carsten Toft Boesen.

Mere vækst

For 2024 forventer virksomheden fortsat vækst i forretningen, og det kræves i den grad også, hvis virksomheden skal lykkes med sin langsigtede ambition om en fordobling af forretningen i 2023.

Det fremgår imidlertid ikke, hvor høj væksten forventes at blive i 2024, men det bliver et år med en stigning i investeringerne.

"Vi vil især øge vores engagement og investeringer i vores initiativ til grøn energiomstilling. Vi vil også igangsætte interne initiativer for at arbejde med vores identitet og kultur, så vi holder fast i, hvad der gør NIRAS til en særlig god arbejdsplads og samtidig vokser globalt," fremgår det af en pressemeddelelse fra virksomheden.

Niras i markant fremgang
Regnskabsår 2023 2022
Alle tal i mio. kr.
Omsætning 3.806 3.454
Driftsresultat (EBITA) 167 149,1
Resultat efter skat 114,9 75,2
Kilde: Niras

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098