23948sdkhjf

Tre sydfynske broer skal renoveres

Vejdirektoratet skal fra april og frem til efteråret udføre reparationer og vedligehold på både Svendborgsund-, Siøsund- og Langelandsbroen

Sæsonen for broarbejder går i gang, og det får betydning for ikke mindst tre sydfynske broer, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 

Her lyder det, at vedligeholdelsesarbejde går i gang på både Langelandsbroen og Svendborgsundbroen umiddelbart efter påske, mens der midt i april også vil være kortvarigt arbejde på Siøsundbroen. Arbejdet her går ellers først for alvor i gang efter sommerferien. 

- Det bliver ikke helt så nemt de kommende måneder at være trafikant til og fra Tåsinge og Langeland. Sæsonen for broarbejder går i gang med forårets kommen, og det betyder, at vi i Vejdirektoratet skal have færdiggjort arbejdet på Langelandsbroen, og så skal vi udføre vedligehold på Svendborgsundbroen og Siøsundbroen, siger Line Faxøe Enghave Lauridsen, projektleder i Vejdirektoratet.

På Svendborgsundbroen skal Vejdirektoratet færdiggøre vedligehold af betonen både udvendigt og indvendigt på brokassen, som bærer vejbaner og cykelstier. Arbejdet kommer til at foregå fra undersiden af broen og inde i selve broen.

Der bliver ifølge Vejdirektoratet sat betonautoværn op på broen, og vejbanerne bliver indsnævret. Hastigheden bliver sat ned til 40 km/t. Der vil fortsat være et farbart spor i hver retning, samt én farbar dobbeltrettet sti til fodgængere, cyklister og knallerter.

Langelandsbroen skal have ny belægning på fortove. Et spor vil blive brugt som arbejdsareal og trafikken skal afvikles i det andet spor via signalregulering. Der vil ikke være afspærringer i weekenderne.

På Siøsundbroen gennemføres to renoveringsopgaver. I midten af april skal der over fem hverdage udføres et eftersyn af broens armering.

Det medfører afspærring af et spor og opsat signalregulering. Den anden opgave på Siøsundbroen, som går i gang efter sommerferien, er reparation af belægningen på fortovene og langs kantsten. Det bliver udført som aften og natarbejde. Der vil være et spor farbart, og der bliver opsat signalanlæg.

Vejdirektoratet driver og vedligeholder samlet cirka 2.500 broer og tunneler, som indgår i statsvejnettet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156