23948sdkhjf

Boligtårn og rækkehuse skal erstatte slidt industri

120 boliger og erhvervslokaler er seneste skud på stammen i Cinemabyen i Helsingør

Rækkehuse, boligblokke i flere etager og lejligheder i et syv etagers tårnhus. Ja, der bliver mange muligheder for kommende beboere i en ny bebyggelse i Helsingør. Og så får de endda biografen som nær nabo.

Byggeplanerne med samlet 120 boliger plus 1.000 kvm erhverv er således forankret i et tidligere industrikvarter nær den lokale biograf, der har givet arbejdstitlen til det nye område: ”Cinemabyen”.

Med byggeplanerne vil man revitalisere området, der tidligere har huset flere større og mindre erhvervsvirksomheder. En stor del har forladt området for flere år siden, og mange bygninger har i flere år stået tomme og forfaldne tilbage.

- Trænger til fornyelse

De nye boliger er hverken helt eller halvt bygget endnu, men de rykker nærmere. Et flertal i Helsingør Kommunes by-, plan- og trafikudvalg har nu besluttet, at et forslag til kommuneplantillæg og et forslag til lokalplan skal fremlægge i offentlig høring.

- Vi glæder os til at høre, hvad folk synes om den lokalplan, som vi sender ud i høring nu. Jeg tænker umiddelbart, at langt de fleste vil mene, at det er en rigtigt god og spændende plan, som er med til at udvikle et flot byområde i en del af Helsingør, der i den grad trænger til fornyelse, konstaterer Janus Kyhl (K), formand for Helsingør Byråds udvalg for by, plan og trafik, til Helsingør Dagblad.

Planerne, indbyggerne i Helsingør snart bliver klogere på, omfatter en række etageboligbebyggelse i form af en tårnbygning på op til syv etager, etageboliger i fire – seks etagers højde samt 13 rækkehuse i to etager.

Cinemabyen er navnet for et samlet cirka 90.000 kvm stort industriområde, der skal udvikles til boligområde med erhverv, park, bytorv og lignende.

I visionsplanerne for området ønsker kommunen at bygge 700 - 900 boliger på det store areal. Foruden boligerne skal Cinemabyen indeholde forskelligt erhverv, heriblandt caféer og supermarked.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11