23948sdkhjf

Medvind til helt ungt arkitektfirma: Indtjeningen skyder kraftigt i vejret

Arkitektfirmaet ACT Architects leverede et stærkt 2023 med fremgang over hele linjen. Det handler om at være selektiv med opgaverne, lyder det fra stifter og adm. direktør

Arkitektfirmaet ACT Architects har på bare to år udviklet sig til at være en virksomhed, der leverer millionoverskud.

Virksomheden kom således ud af 2023 med et resultat på 3,2 mio. kr. før skat, hvilket er mere end en fordobling sammenlignet med året før.

Efter skat lød årets resultat på 2,5 mio. kr. mod knap 1,2 mio. kr. i 2022.

- Vi er vokset, og vi har udviklet os, mens vi har bevaret den stærke forankring i vores værdier og vores DNA. Vores værdier er grundlaget for vores resultater, både rent forretningsmæssigt og i de projekter vi tager del i, og derfor er faglighed, disciplin, æstetik og kvalitet fortsat de vigtigste rettesnore i de projekter, vi bidrager til, udtaler Mikkel Westfall, adm. direktør i ACT Architects, i en forberedt kommentar.

Kontrolleret vækst

Arkitektfirmaet med base i København, som Mikkel Westfall er medstifter af, blev stiftet i 2022 under navnet clementwestfall.

I det forgangne år skiftede det altså navn, ligesom både ejerkreds og ledelsesgruppe blev udvidet.

- Vi tillader os fortsat at være selektive med opgaver, fordi det gør det muligt for os at være nære i projekterne. Det, tror vi på, er en stor styrke: Det er vores daglige handlinger, der definerer os som tegnestue, og ved at være tilgængelige i det daglige arbejde kan vi sikre høj kvalitet gennem en nær relation samarbejdspartnerne imellem, lyder det fra Mikkel Westfall.

ACT Architects består i dag af 22 medarbejdere inklusive ejerkredsen bag, der tæller Mikkel Westfall, Nina Clement, Lene Foder og Natasja Cornelius.

ACT Architects forventer i indeværende år det, virksomheden selv betegner som fortsat "kontrolleret vækst".

ACT Architects
Regnskabsår 2023 2022
Alle tal i mio. kr.
Bruttofortjeneste 14,7 9,4
Resultat af primær drift 3,2 1,6
Resultat før skat 3,2 1,5
Årets resultat 2,5 1,2
Egenkapital 6,3 4,9
Kilde: ACT Architects årsrapport for 2023

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141