23948sdkhjf

Arkitektfirma vinder daginstitution

Arkitektfirmaet Christensen & Co vinder konkurrencen om at tegne ny daginstitution

De første konturer af en ny, stor daginstitution begynder at tegne sig, efter at Rødovre Kommune netop har sat navn på det arkitektfirma, som skal tegne den nye daginstitution.

Valget er faldet på Christensen & Co, oplyser Rødovre Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har mange ønsker til den nye institution, som blandt andet handler om leg og bevægelse og om bæredygtighed. Samtidig er det vigtigt for os, at nye byggerier skabes i respekt for det historiske udtryk i byen, og det gælder også i området ved Horsevænget, udtaler Britt Jensen (S), borgmester i Rødovre Kommune, i en kommentar.

Rødovre oplever i disse år en markant befolkningstilvækst. I 2023 var indbyggertallet på 42.500 borgere, mens det i 2030 ventes at nå over 48.000 borgere. Netop den udvikling stiller nye krav til, hvilke faciliteter kommunen skal kunne stille til rådighed til sine borgere.

De indkomne forslag til den nye daginstitution er blevet bedømt af en dommerkomité med repræsentanter fra alle afdelinger og fag, som er en del af den nye bygning. 

- Vi har i dommerkomiteen desuden lagt vægt på bæredygtighed både i bygningsfysikken og ved tiltag, der kan understøtte en bæredygtig adfærd. Derfor er jeg glad for, at vi har fået et vinderforslag, som favner vores ønsker, udtaler Flemming Lunde Østergaard Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget, i pressemeddelelsen.

Rødovre Kommune går nu i gang med at arbejde videre på projektet i samarbejde med det vindende hold. Det bliver sendt i udbud i 2025, og det forventes, at daginstitutionen åbner i 2027.

Når byggeriet står klart, skal det rumme 128 børn fordelt på 48 vuggestuebørn og 80 børnehavebørn samt 40 voksne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127