23948sdkhjf

Caverion og Assemblin fusionerer - skaber ny teknikgigant

Efter fusionen vil Assemblin Caverion Group have aktiviteter på tværs af 10 lande, en årlig omsætning på cirka 3,8 mia. euro og have omkring 21.900 medarbejdere

Opdateret kl. 10 onsdag den 6. marts med kommentar fra Caverion Danmark

En ny mastodont ser dagens lys. 

Den internationale kapitalfond Triton fusionerer nu sine selskaber Assemblin og Caverion til Assemblin Caverion Group. 

Efter gennemførelse af fusionen vil Assemblin Caverion Group have aktiviteter på tværs af 10 lande, skabe en årlig omsætning på cirka 3,8 mia. euro og have omkring 21.900 medarbejdere, lyder det i en børsmeddelelse tirsdag.

Markedsleder i Norden

CEO i Assemblin, Mats Johansson, bliver Group CEO for Assemblin Caverion Group, mens CEO i Caverion, Jacob Götzsche, bliver formand for bestyrelsen for den nye koncern.

Ifølge børsmeddelelsen vil den nye gruppe blive markedsleder på tværs af det svenske, finske og norske marked inden for teknisk service og installationsvirksomhed.

Præcis hvad fusionen får af betydning i Danmark, fremgår ikke af meddelelsen. 

Over for Licitationen og Building Supply oplyser Carsten Sørensen, adm. direktør i Caverion Danmark, at den forestående fusion mellem Assemblin og Caverion ikke kommer til at påvirke den danske Caverion organisation væsentligt. 

- Vi fortsætter uforandret som Caverion Danmark og DI-Teknik med ca. 800 ansatte. Men vi kommer helt klart til at stå langt stærkere som Assemblin Caverion Group med 22.000 medarbejdere og en omsætning på EUR 3.8 mia. på tværs af 10 lande, skriver han i et mailsvar og fortsætter:

- Vi bliver den førende nordeuropæiske tekniske service- og installationsvirksomhed, hvor vi sammen vil kunne tilbyde endnu flere ydelser til både lokale og internationale kunder. 

Myndighedsgodkendelserne er ifølge børsmeddelelsen i hus, og hensigten er at afnotere Caverions aktier fra Nasdaq Helsinki Ltd så hurtigt som muligt, lyder det videre. Det forventes at ske i løbet af andet kvartal af 2024.

I Licitationens seneste brancheanalyse var Caverion Danmark A/S Danmarks fjerdestørste teknikentreprenør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11