23948sdkhjf

Milliardkoncern køber sig ind på maskinmarkedet

Familiefirmaet H.P. Entreprenørmaskiner bliver en del af mobilitetskoncernen Semler Gruppen, som dermed udvider aktiviteterne i maskinbranchen

En ny stærk aktør har gjort sin entré på markedet for maskiner til entreprenørbranchen.

Semler Gruppen, der er kendt for personbiler og landbrugsmaskinerne, opkøber familiefirmaet H.P. Entreprenørmaskiner og skal dermed også levere entreprenørmaskiner og -materiel.

Ifølge adm. direktør Ulrik Drejsig går mobilitetskoncernen ind på markedet for salg af entreprenørmaskiner for at forstærke og diversificere porteføljen.

- Opkøbet giver os et optimalt fundament for at etablere os i branchen og via vore kompetencer og størrelse levere en endnu bedre service til kunderne, siger Semler-direktøren Ulrik Drejsig i en pressemeddelelse om opkøbet.

H.P. Entreprenørmaskiner

H.P. Entreprenørmaskiner A/S blev stiftet i 1981 og er i dag importør af entreprenørmaskiner og entreprenørmateriel. 

Virksomheden varetager salg og markedsføring af minigravemaskiner, gravemaskiner, gummihjulslæssere, minilæsser, mobile gravemaskiner, dumpere samt en række specialmaskiner fra Hitachi Construction Machinery.

I firmaets sortiment er også produkter fra Sandvik Mining & Rock Technology samt dumpere fra Bell Equipment.

Desuden tilbyder firmaet et udvalg af brugte maskiner og materiel til entreprenørbranchen.

Hvor mange penge, der skifter hænder i forbindelse med opkøbet, oplyser partnerne ikke.

Stifter giver direktørpost videre

H.P. Entreprenørmaskiner har over 40 års erfaring med salg af entreprenørmaskiner. I dag har selskabet filialer i Bjæverskov, Horsens og Nuuk. 

Med i handlen følger samtlige 60 medarbejdere i H.P. Entreprenørmaskiner, herunder den tidligere salgsdirektør, Ole Pausgaard, der træder ind som ny adm. direktør. Tidligere direktør og stifter Hans Peter Pedersen træder ud af virksomheden.

Med opkøbet overtager Semler import og eneforhandling af blandt andet Hitachi. 

Et naturligt næste skridt

Ulrik Drejsig kalder udvidelsen med det nye forretningsben for "et naturligt næste skridt" for Semler Gruppen, der har erfaring med brancheudvidelser - senest med Semler Agro i 2015.

- Vi har gjort os nogle vigtige erfaringer fra vores indtog i landbruget, som i dag er en integreret og vigtig del af vores forretning. Det giver os gode forudsætninger for at lave den rette strategi fra start, siger Ulrik Drejsig.

- Vi vil bygge videre på virksomhedens kundefokus og gode forretningspraksis med en stor respekt for deres resultater gennem årene. Vi vil samtidig tilføre vores viden til at udvikle forretningen og tilføre flere muskler, uddyber direktøren.

Semler Gruppen

Semler Gruppen varetager import og detailsalg af Volkswagen, Audi, Seat, Cupra, Škoda, Porsche, Lamborghini, Bentley og Ducati i Danmark og har desuden aktiviteter i Sverige, Estland, Letland og Litauen. 

Udover at være bilaktør er koncernen med Semler Agro samarbejdspartner til landbruget med mærker som John Deere og Väderstad. 

Semler Gruppen driver desuden finansiering, udlejning, abonnementsløsninger, opbygning samt rådgivning i kraft af selskaberne Volkswagen Semler Finans Danmark, Enterprise Rent-A-Car, Dribe, RTT, Holo og Connected Cars. 

Semler Gruppen er en familieejet virksomhed med cirka 3.000 medarbejdere og omsatte i 2022 for 18,8 mia. kr.

Kilde: Semler Gruppen

Digitale løsninger

Semler-direktøren ser en række nøgleområder, som bliver afgørende for et succesfuldt indtog med entreprenørmaskiner. Service tæt på kunderne og digitalisering betegnes som de helt store udviklingsområder i maskinbranchen, og her vil Semler bruge erfaringerne fra sin Agro-udvidelse.

- Med dette opkøb forpligter vi os til at lede an med de nyeste teknologier og connectivity-løsninger, der forbedrer kundernes effektivitet og konkurrenceevne, siger Ulrik Drejsig.

Inden købet bliver en realitet, skal konkurrencemyndighederne godkende handlen.

H.P. Entreprenørmaskiner A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 60,6 58,6
Resultat af primær drift 20,4 17,8
Resultat før skat 20,7 18,2
Årets resultat 15,6 14,3
Balancestatus 127,0 122,1
Egenkapital 90,8 75,2
Antal ansatte 53 54
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet MXtra - Maskin- og materiel.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11