23948sdkhjf

Genbruger gamle mursten i ny daginstitution

Projekteringen er i gang, og byggeriet af en ny daginstitution nær Skanderborg både udbydes og starter i sommermånederne

Gamle mursten får nyt liv, når Skanderborg Kommune bygger en ny daginstitution i nærheden af Stilling Skole.

Byggeriet går i gang i sensommeren, og når institutionen står klar i efteråret 2025, får 30 vuggestue- og 90 børnehavebørn og 30 voksne deres daglige gang på stedet. Det bliver i en fysisk 935 kvm stor ramme opført i røde genbrugsmursten, der så vidt muligt findes i nærområdet. De bliver testet og renset, inden de bliver leveret til byggepladsen i Stilling.

Bygningen skal opføres i et H-lignende mønster med to nord-sydgående længehuse, der bindes sammen af en tværgående midterbygning. Store udhæng mod syd, øst og vest skal sikre gode overgange mellem inde og ude med gode muligheder for at trække aktiviteterne ud.

Bygningen bliver energioptimeret og får solceller på taget. Udover genbrugsmursten bliver der i høj grad bygget med træ, hvilket er med til at holde CO2-forbruget nede.

Udbud i juni

Projektforslaget for den nye daginstitution i Stilling blev godkendt af de folkevalgte på seneste byrådsmøde i Skanderborg Kommune. Her afsatte byrådet 45,6 mio. kr. til projektet. De 36 mio. kr. er til selve byggeriet, mens der er 9,6 mio. kr. til etablering af nye fodboldbaner i Stilling.

Daginstitutionen placeres tæt ved Stilling Skole for at skabe synergi mellem bygningerne og udnytte faciliteterne bedst muligt.

De 9,6 mio. kroner, der er afsat til de nye boldbaner, omfatter også et tidligere jordopkøb hos en privat lodsejer. Det betyder, at der kan skabes et stort og sammenhængende idrætsområde.

Byggeopgaven kommer ifølge den aktuelle plan i udbud i juni, og første spadestik til den nye daginstitution sker i slutningen af august eller i starten af september.

Genbruger igen

Skanderborg Kommune har gode erfaringer med at bruge genbrugssten i stor skala.

For et par år siden iværksatte kommunen et pilotprojekt, hvor 3.800 mursten fra en gammel tandlægeklinik blev genbrugt i byggeriet af daginstitutionen Bison i Gl. Rye.

Den nye daginstitution i Stilling ventes klar til brug i efteråret 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156