23948sdkhjf

Partnerejet byggefirma afslutter bydel på gammel FLSmidth-fabrik

Entreprenørfirmaet Bgb har afleveret endnu et bidrag til bydelen Valby Maskinfabrik

Endnu en brik er faldet på plads i Valbys nye bydel, Valby Maskinfabrik. Byggefirmaet BGB har stået bag byggeriet, der både afslutter karréen og bindes sammen med nabobygningen.

"Toften" hedder bolig- og erhvervsbyggeriet, der nu står som et afrundet indslag i bybilledet ved de store indfaldsveje til Valby, Gl. Køge Landevej og Vigerslev Allé.

Bgb har været totalentreprenør på den 9.200 kvm store bebyggelsen med 77 boliger og et supermarked. Projektet en nu afleveret til bygherre KFI Erhvervsdrivende Fond.

Ifølge Steen Bo Kristensen, KFI Erhvervsdrivendes Fonds projektchef på Toften, ville bygherren have en tydelig relation til entreprenøren på projektet.

- Vi havde derfor indsnævret valget af totalentreprenør til et felt på fem entreprenører, som vi hver især var i tæt dialog med inden udbuddet. Bgb havde en klar fordel i og med, at de var med til at bygge nabobygningen, som vi har brugt som reference, fortæller han i en pressemeddelelse.

Bgb har i omegnen af 240 ansatte og er ejet af otte partnere, som alle er en del af den daglige drift af virksomheden.

Bygget sammen med naboen

Toften er blevet et markant indslag i bybilledet via sin afrundede facade, ligesom bygningen fuldender den nye bydel, Valby Maskinfabrik. Ejendommen er desuden bygget sammen med nabobygningen med fælles gårdrum, de samme stålaltaner og de samme facader i røde teglsten.

Ejendommen er det sidste byggeri i Valby Maskinfabrik, det gamle FLSmidth-industrianlæg Valby Maskinfabrik, som siden 2012 har været under omdannelse til en bydel med boliger og erhverv i en blanding af nybyg og omdannelse af ældre ejendomme.

Bgb har været med til at bygge flere af de øvrige projekter i Valby Maskinfabrik.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125