23948sdkhjf

Lægger fundamentet til moderne vandværk med 225 kbm beton

Når det nye vandværk står færdigt, vil det have en årlig kapacitet svarende til 31 mio. glas vand om dagen

Byggeriet af Greves nye vandværk, H2O-Fabrikken, er i gang. I september 2023 startede forvandlingen fra en tom grund i Greve til et moderne vandværk, da første spadestik fandt sted.

LM Byg er sammen med Vand & Teknik totalentreprenør på det nye vandværk, og nu har råhusentreprenøren nået endnu en milepæl på vandværksprojektet. Med 225 kbm beton, blev terrændækket støbt, og dermed blev fundamentet til H2O-Fabrikken lagt.

- Vi har for nyligt støbt terrændækket, og kun kort tid herefter har vi nu også opført vandværkets stålhus på terrændækket, siger Frank Aarslew-Jensen, adm. direktør i LM Byg, i en pressemeddelelse.

H2O-Fabrikken, nyt Greve Vandværk

Greve Vand ønsker at fremtidssikre vandforsyningen for forbrugerne i Greve med ét nyt og moderne vandværk.

LM Byg og Vand & Teknik er i fællesskab blevet udpeget som totalentreprenør på opgaven.

Nyt vandværk i Greve, som får det officielle navn "H2O Fabrikken", bliver det fjerde som LM Byg opfører.

Vand & Teknik har speciale indenfor design og udvikling af selve vandforsyningsanlægget.

Det nye vandværk opføres med to selvstændige behandlingslinjer med en total behandlingskapacitet på 2,8 mio. kbm om året og et rentvandsvolumen på 2.500 kbm fordelt på to tanke.

Vandværket skal opføres med tilhørende blødgøringsanlæg. Vandværket skal desuden etableres med solcelleanlæg på taget. Derudover skal der etableres en adgangsvej.

Projektet forventes at starte 2023 med aflevering i 2025

Projektets aktører:

  • Bygherre: Greve Vandværk A.m.b.a.
  • Bygherrerådgiver: Niras A/S
  • Totalentreprenør: LM Byg A/S/Vand & Teknik konsortiet (LM Byg A/S og Vand & Teknik A/S)
  • Arkitekt: Ginneruparkitekter A/S
  • Rådgivende ingeniører: Drias Rådgivende Ingeniører A/S

Når det nye vandværk står færdigt i 2025, vil det have en årlig kapacitet på 2,8 mio. kbm blødere drikkevand - svarende til 31 mio. glas vand om dagen - og komme til at varetage vandforsyningen i størstedelen af Greve Kommune.

Området omkring det nye vandværk bliver åbent, så det inviterer til gå- eller cykelture for naboer og andre besøgene, lige som naturfarvede facader og store, åbne vinduespartier skal give de forbipasserende et indblik i vandets vej fra råvand til drikkevand.

Rammerne på plads

Med terrændækket støbt fortsatte LM Byg arbejdet med at opføre råhuset, og lige i hælene på den ene milepæl, ramte de den næste, da vandværkets store stålkonstruktion blev rejst.

Montagen af stålkonstruktionen blev færdiggjort blot få uger efter terrændækket var støbt, og i dag står 98,1 ton galvaniseret stålskelet og udgør råhuset til det nye vandværk.

 Vandværket får solceller på taget, og beplantningen og de åbne udearealer skal sikre, at planter, insekter og dyr trives.

Materialerne til vandværket er valgt ud fra et lavt CO2-indhold og med fokus på design for adskillelse, så materialerne ville kunne genbruges eller genanvendelses senere hen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125