23948sdkhjf

Børnehospital står nu i fuld figur: LM Byg afleverer 60.000 kvm

Den nyeste viden om helbredende arkitektur danner rammen for Rigshospitalets nye børnehospital

Mary Elizabeths Hospital, Rigshospitalets kommende bygning til børn, unge, fødende og deres familier står nu i fuld figur med facader og tag. 

Råhusentreprenøren LM Byg har netop afsluttet sin entreprise på 60.000 kvm lukket råhus og giver nu depechen videre til bygherre og de næste entreprenører, der skal færdiggøre det store ikoniske byggeri.

- Mary Elizabeths Hospital har været et stort byggeprojekt med en stærk vision, der har ramt os alle lige i hjertekulen, siger siger sektionsdirektør hos LM Byg, Christian Lyck Qvist, i en pressemeddelelse.

Med det nye børnehospital er det ambitionen at skabe et hospital, der sætter nye standarder for behandlingsforholdene for børn, unge, fødende og deres familier. 

Derfor er det den nyeste viden om helbredende arkitektur, der danner rammen for det nye børnehospital. Leg, logik og lethed er nøgleordene, og det kommer blandt andet til udtryk i hospitalets unikke form, der er som to hænder, der ligger ovenpå hinanden og strækker fingrene ud mod omverdenen.

Det store hospitalsbyggeri fordeler sig over otte fingerformede fløje i otte etager.

Byggeriet af Mary Elizabeths Hospital

Mary Elizabeths Hospital er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirk's Fond.

Region Hovedstaden er bygherre på projektet. Arkitektfirmaet 3XN har designet hospitalet med fokus på leg og logik.

Rigshospitalets nye bygning skal tage hånd om behandling af børn, unge, gravide og deres familier på. Der er fokus på leg, logik og samvær i det nye hospital, der domineres af farver, lys, aktivitets-og legeområder, vinterhaver og naturmaterialer.

Hospitalet er formet som to hænder, hvis fingre strækker sig ud mod verden.

På en almindelig dag skal bygningen blandt andet rumme 700 ambulante patienter, 100 gravide maver til scanning, 36 operationer af børn og 20 nyfødte i kuvøse samt 1200 medarbejdere og flere hundrede studerende, når det efter planen slår dørene op i 2026.

Hospitalet er i alt 60.000 kvm, der fordeler sig over otte fingerformede fløje i otte etager.

Byggeriet er delt op i fem hovedentrepriser. Råhusentreprenøren LM Byg varetager opførslen af råhuset, og i konsortium med M.J. Eriksson varetager LM Byg også lukningsentreprisen.

Råhusentreprenøren LM Byg har i konsortium med M.J. Eriksson opført råhus, lukning og alle udvendige bygningsarbejder på facade og tag på projektet.

LM Byg forlader nu byggepladsen og lader de næste entreprenører træde til. 

Mary Elizabeths Hospital vil efter planen stå færdigt i 2026, hvor dørene åbner for både patienter og personale.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157