23948sdkhjf

Konkurs giver problemer: - I det mindste kan vi glæde os over, at vi ikke er gået i jorden endnu

Konkursen i Dansk Boligbyg rammer alment boligprojekt

Den almene boligforening Lejerbo bliver nu ramt af konkursen i Dansk Boligbyg.

Den konkursramte entreprenør skulle nemlig have stået for byggeriet af et nyt alment boligprojekt i byen Harridslev i Randers Kommune, skriver Randers Amtsavis.

- I det mindste kan vi glæde os over, at vi ikke er gået i jorden endnu. For det havde gjort tingene væsentligt mere besværlige, siger Jørgen Søgaard, projektleder i Lejerbo, til Randers Amtsavis.

Projektet indeholder planer om opførelsen af 32 almene boliger, men hvornår de i givet fald bliver opført, er der altså på nuværende tidspunkt ikke klarhed over.

Store tab

Dansk Boligbyg gik i mandags konkurs og udførte frem til konkursen bolig- og institutionsbyggerier i hoved- og totalentrepriser samt renoveringsopgaver i hovedentreprise.

Virksomheden omsatte i 2022/23 for 1,5 mia. kr., men leverede kun knap otte mio. kr. på bundlinjen.

Dansk Boligbygs nettomargin - som er årets resultat sat i forhold til omsætningen - lå i de seneste fem regnskabsår frem mod konkursen på 0,5 og 2,5 pct.

Ifølge kurator Henrik Steen Jensen, advokat og partner hos advokatfirmaet Holst, forventes de samlede tab på konkursen kommer til at løbe op i mere end en halv mia. kr.

Artiklen er en del af temaet Dansk Boligbyg konkurs .

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141