23948sdkhjf

Efter flere års arbejde melder NCC-selskab dige klar

I processen blev en sikkerhedsmæssigmilepæl med 100 dage uden ulykker fejret med en pølsevogn

Som beskyttelse mod elementernes rasen har Juvre dige på Rømø fået et løft. 

Nu melder NCC-selskabet Jakobsen & Blindkilde arbejdet med at klimasikre diget afsluttet efter flere års arbejde. Fremover skal diget fungere som kystbeskyttelse, der minimerer risikoen for oversvømmelse forårsaget af højere vandstande.

Landskabet på Rømø, hvor projektområdet befinder sig, bliver dagligt påvirket af tidevandet. 

For Jakobsen & Blindkilde gik opgaven ud på at forstærke diget med klæg og sand, så nærbefolkningen beskyttes mod udfordringerne fra højere vandstande. Når sandet og klæget blev opgravet, skulle det transporteres og til sidst indbygges og blive en del af et nu stærkere dige.

- Medarbejderne har ikke alene fuldført projektet med succes, de har også opnået en sikkerhedsmæssigmilepæl på 100 dage uden ulykker, som blev fejret med en pølsevogn, fortæller Ole Sejbjerg, projektleder fra Jakobsen & Blindkilde under NCC Infrastructure.

Stor prioritering af sikkerhed i arbejdet resulterede ikke blot i 100 dage uden ulykker, men også nul ulykker med fravær i løbet af de 250 dage, som var varigheden på de to entrepriser.

Størstedelen af materialerne til projektet i form af sand og klæg kom fra udgravningen til naturprojektet, hvor der blev udgravet 300.000 kbm sand og klæg. Derudover blev der også lavet en asfaltering langs bærmevejen, som strækker sig langs diget. Strækningen som blev asfalteret svare til 48.174 kvm asfalt. Efter asfalteringen er der også blevet sået græs på hele diget, og den flotte nyskabte naturperle kan derfor nydes, sammen med en behagelig køretur.

Formålet med projektet er ikke kun at lave en kystbeskyttelse, men også om at værne om de unikke karakteristika ved Rømøs miljø. Det skal i særlig grad gavne fuglelivet på øen, at der er udgravet en sø på ni hektar og otte lavvandede småsøer, der skal fungere som bade-, drikke- og fødesøgningssteder for ynglende vadefulde. 

Det skal dertil fungere som økologiske levesteder for forskellige dyr og planter, og det håbes, at trækfugle og strandtudser også vil bruge det som ynglested.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157