23948sdkhjf

Modulbygger trækker det længste strå

Fem totalentreprenører var på banen til nyt børnehus og indskoling

I Svinninge i Holbæk Kommune får byens børn og skoleelever nye rammer og udearealer til leg og læring.

Et team med modulbyggeren Jytas i front har nu vundet totalentreprisen om renovering og udvidelse af Svinninge Indskolings- & Børnehus. På holdet var også Skala Architecture, Stokvad og DBI-Brandteknisk Institut.

De nye rammer til børnene i Svinninge har en anlægssum på 57 mio. kr. og skal stå klar til ibrugtagning i marts 2026.

Fem i spil til indskolingsafsnittet på Svinninge Skole

Holbæk Kommune havde i processen med at finde en totalentreprenør på tilbygningen og renoveringen af indskolingsafsnittet på Svinninge Skole prækvalificeret fem aktører.

De fem virksomheder var

  • Adserballe & Knudsen
  • Entreprenør Morten C. Henriksen
  • JJ Tømrer & Snedker
  • Jytas (vinder)
  • Kabi Entreprise

Kilde: Projektagenten

Totalentreprisen omfatter opførelse af en ny tilbygning i ét plan på 800 kvm, renovering af indskolingsafsnittet på 800 kvm i to plan samt nedrivning af eksisterende bygninger. Derved skabes der plads til to eksisterende børnehuse, der flytter ind på skolen. Herudover etableres ca. 4000 kvm aldersopdelte udearealer.

Børnehuset bliver integreret daginstitution og skal i alt rumme 152 børn og 40-50 medarbejdere.

Projektet skal certificeres til DGNB Guld og er skabt ud fra en bæredygtig tankegang og principperne om Design for disassembly. Bygningsdele fra det nedrevne byggeri genbruges i videst muligt omfang i det nye byggeri, og der anvendes generelt bæredygtige og sunde materialer med god holdbarhed og lang levetid.

Til børn og lokalsamfundet

Visionen for Svinninge Indskolings- & Børnehus er at skabe et levende hus, hvor pædagogik og leg går hånd i hånd, og hvor fleksible rammer giver optimale muligheder for en skiftende hverdag. 

- I vores konkurrenceforslag har vi haft fokus på at skabe et byggeri, der opleves som ét sammenhængende børnehus. Et hus, der understøtter sammenhængen mellem inde og ude, med fleksible og varierede rammer til leg og fordybelse og som inviterer lokalsamfundet indenfor og sikrer fællesskaber på tværs, udtaler kreativ chef og partner Julie Ankjær fra Skala Architecture i en pressemeddelelse.

Børnehusets motorik og bevægelsesrum, fællesværksted, børnehusbibliotek, SFO-område og pædagogiske køkken udgør et kraftcenter, der giver stor fleksibilitet i brugen af huset – også efter lukketid. Her kan børnehuset forvandles til et socialt mødested for lokalsamfundet og foreningslivet i Svinninge.

Indskolingsafsnittet på Svinninge Skole

 Tilbygning og renovering af indskolingsafsnittet på Svinninge Skole. 

I alt 1600 kvm (800 kvm renovering og 800 kvm nybyg) samt nedrivning. 4.000 kvm udearealer. 

Børnehuset skal rumme 152 børn og 40-50 voksne. 

Byggeriet certificeres til DGNB Guld. 

Projektet har en anlægssum på 57 mio. kr., og byggeriet forventes klar til ibrugtagning i marts 2026.

Bygherre: Holbæk Kommune

Entreprenør: Jytas

Arkitekt og landskabsarkitekt: Skala Architecture

Ingeniør: Stokvad

Brandrådgiver: DBI-Brandteknisk Institut

Kilde: Skala architecture

Placeret mellem by og skov er visionen for landskabet ved børnehuset er at skabe grønne attraktioner, som har bred appel til institutionens børn, personale og besøgende. I kobling med skolens længestruktur skaber den nye bebyggelse en serie af grønne lommerum som byhaver, der skræddersys til børnenes alder og pædagogiske behov. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141