23948sdkhjf

Entreprenør og udvikler præsenterer planer om 160.000 kvm detailprojekt

De første butikker kan stå klar til indflytning allerede inden udgangen af 2026 i det, som duoen bag betegner Danmarks største Retail Park

Danmarks største Retail Park. Det kalder totalentreprenøren og projektudvikleren Daugaard Pedersen og ejendomsfirmaet Hanssen Ejendomme deres nye planer om et 160.000 kvm stort butiksområde mellem Billund og Grindsted.

Duoen har uafhængigt af hinanden en lang erfaring med lignende erhvervsudvikling.

- Hos Daugaard Pedersen har vi med succes opført butikker for mange af de store kæder, der er interesseret i at etablere sig i Billund Kommune. Derfor ved vi, hvad der er afgørende for deres beslutning, når de skal etablere sig nye steder, siger Daugaard Pedersens projektdirektør, Anders Bech Mathiesen.

Han peger blandt andet på ét sammenhængende område og god infrastruktur som vigtige faktorer.

Projektet forventes opført i flere etaper. Går alt efter planen forventer Daugaard Pedersen og Hanssen Ejendomme, at de første butikker vil stå klar til indflytning inden udgangen af 2026.

Afventer politikernes dom

Før projektet kan realiseres, skal det behandles politisk, og de to projektudviklere ønsker, at det skal ske sideløbende med en god dialog med lokale interessenter og borgere.

- Vi har allerede haft et indledende møde med nogle af de lokale interessenter og de lokale politikere. Nu afventer vi den indledende politiske behandling, hvorefter vi vil udbygge dialogen med de forskellige parter, så vi sikrer den bedst mulige udvikling af det lokale handelsliv, siger Anders Bech Mathiesen.

Retail Parken mellem Billund og Grindsted skal ikke alene være Danmarks største, den skal også sætte nye standarder for arkitekturen og udenomsarealerne, for at gøre området attraktivt og overskuelig.

Retail Området har et samlet areal på 160.000 kvm, hvoraf kun cirka en tredjedel skal anvendes til butikker. Det øvrige areal er tiltænkt parkering og udendørs opholdsarealer. 

For at sikre en tydelig differentiering fra den lokale detailhandel, skal Retail butikkerne have et areal på minimum 500 kvm.

Cowi arbejder på en analyse, hvor det foreløbigt vurderes, at der er et potentiale for at øge handelen i Billund Kommune med over en halv mia. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174