23948sdkhjf

Sindssygehospital bliver museum: Disse tre kan vinde opgaven

Tre teams er prækvalificeret til at give tilbud på det nye psykiatriske museum Mind

Gennem mere end 100 år husede en patientbygning på det tidligere sindssygehospital i Middelfart tusindvis af patienter. Nu skal et nyt museum i den gamle bygning tiltrække tusindvis af gæster.

Tre teams er nu prækvalificeret til at komme med deres bud på det nye psykiatriske museum, som er navngivet Mind. Det oplyser Realdania med tilføjelsen, at holdene blev udvalgt blandt 13 indkomne bud.

De tre totalrådgivere er Rønnow Arkitekter sammen med Leth & Gori, Norrøn og EKJ Ingeniører, C. F. Møller sammen med Søren Jensen Ingeniører og Cubo Arkitekter sammen med Linjen og Viggo Madsen Ingeniører.

Patientbygningen på 1500 kvm skal restaureres og ombygges for at huse Mind, der skal have fokus på, hvordan psykiatrien har udviklet sig i Danmark med fokus på, hvordan psykiatrien er oplevet af ansatte, pårørende og patienter.

Med Danmarks største samling af psykiatrihistoriske genstande vækkes historien om psykiatrien i Danmark til live gennem udstillinger om skiftende sygdomsopfattelser og behandlingsformer. 

Det nye museum har et budget på 32 mio. kr. Midlerne kommer fra en række fonde, virksomheder, Region Syddanmark og Middelfart Kommune. 

Psykiatrimuseum Mind

Mind etableres i Teglgårdsparken 17, der var en del af kvindeafdelingen på det tidligere sindssygehospital i Middelfart (1888-1999).

Mind bruger de historiske effekter til at sætte fokus på nutiden. Museet råder over Danmarks største psykiatrihistoriske samling fra de tidligere sindssygehospitaler i Region Syddanmark det vil sige Augustenborg, Hviding og Middelfart.

Museet kommer til at indeholde udstillinger, men også mødelokaler og foredragsrum, der kan bruges af foreninger, arrangører m.m., der har fokus på psykisk sygdom og/eller mental trivsel.

Mind har et budget på 32 mio. kr. Projektet er støttet af: Augustinus Fonden, Den A.P. Møllerske Støttefond, Den filantropiske forening Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Middelfart Kommune, Lundbeckfonden, Ole Kirk´s Fond, Cand.pharm. Povl M. Assens Fond, Region Syddanmark, LAG MANK, Statens Kunstfond, Middelfart Sparekasse og Middelfart Museumsforening.

Kilde: Middelfart Museum

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098