23948sdkhjf

"Dødskuffet" entreprenør risikerer bøde trods tilladelser

Ombygning af tidligere gymnasium kan blive en dyr fornøjelse for Nordbornholms Byggeforretning

En strid mellem Nordbornholms Byggeforretning og Bornholms Regionskommune kan ende med at koste entreprenørfirmaet 350.000 kr. Det skriver Bornholms Tidende.

Det bornholmske byggefirma er blevet politianmeldt af kommunen og har modtaget et forslag om en bøde på de omtalte 350.000 kr. Hvor sagen ender, er ikke afgjort. Bornholms Politi har ikke vurderet sagen juridisk endnu og afventer yderligere materiale fra regionskommunen.

Anmeldelsen knytter sig til entreprenørfirmaets arbejde med at ombygge det tidligere gymnasium i Rønne til lejligheder. 

Tilladelser på plads

Byggeriet blev sidste år forsinket på grund af uenigheder om tolkning af lokalplanen. Det førte til, at regionskommunen indgav en politianmeldelse for ikke at efterkomme et "påbud om standsning".

I januar kom alle tilladelser fra kommunen i hus. Sagen er dog ikke slut:

– Nu har jeg fået tilladelsen. Trækker de så politianmeldelsen tilbage? Nej, det gør de ikke. Jeg er dødskuffet over, at min kommune finder det nødvendigt at politianmelde mig. Det må jeg indrømme, siger direktør for Nordbornholms Byggeforretning, Kim Christiansen, til Bornholms Tidende.

Tilbage i juni 2021 gav kommunen Kim Christiansen grønt lys til at ombygge det tidligere gymnasium og indrette 65 lejligheder med altaner. Boligerne fordeles på det gamle gymnasiums to bygninger og på to etaper med henholdsvis 35 af boligerne 30 boliger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141