23948sdkhjf

Politi har måttet fjerne beboere fra evakueret boligområde

Nordsjællands Politi har hjulpet med at evakuere beboere fra cirka 15 boliger, der er i nedstyrtningsfare

Nordsjællands Politi har tirsdag eftermiddag fjernet beboere fra det evakuerede boligområde Stævnen, der ligger i Snekkersten.

Det skriver TV 2 Kosmopol.

Politiet har bistået Boliggården, der er udlejer af boligerne, med at evakuere de sidste beboere.

- Det er foregået fuldstændigt fredeligt og roligt. Vi gav Boliggården vores assistance, men det var ikke nødvendigt i andet omfang end vores tilstedeværelse, siger Jakob Tofte, der er vagtchef ved Nordsjællands Politi, til Ritzau.

I alt er der tale om cirka 15 boliger, hvor beboerne ikke selv havde forladt deres hjem.

- Det er fuldt forståeligt, at folk har svært ved at komme væk fra deres hjem, som de har boet i i mange år. Så vi træder selvfølgelig varsomt og med empati og konduite, siger Jakob Tofte.

Fredag aften blev det meldt ud, at der var fare for nedstyrtning af 65 boliger i området.

Det var under en skimmelrenovering, at faren for nedstyrtning blev opdaget. Problemer med konstruktionerne i de 65 boliger gjorde, at beboerne blev hasteevakueret fredag aften.

Beboerne må endnu ikke vende hjem. Der er stadigvæk fare for nedstyrtning, og det er også derfor, at politiet har haft lovhjemmel til at bistå med at fjerne beboere fra området tirsdag.

- Når der er en vurdering om, at der er fare for personers liv, så kan vi i politiloven hjælpe, hvis der er nogen, der ikke ønsker at forlade deres boliger, siger Jakob Tofte fra Nordsjællands Politi.

Tirsdag aften har Boliggården udsendt endnu en pressemeddelelse. Heri skriver de, at de er ved at lave aftaler om møblerede genhusningsboliger.

Forventeligt kan de første beboere flytte ind i en midlertidig genhusningsbolig inden ugens udgang, skriver boligselskabet.

Boliggården skriver også, at selskabet fortsat dækker den midlertidige indlogering, som der er tilbudt beboerne, indtil genhusningsboligerne er fundet.

Det vil sige, at selskabet dækker alle udgifter til hotelophold med videre.

Det har været diskuteret, hvorvidt det er beboernes egne forsikringer eller boligselskabets forsikring, der skal betale for beboernes genhusning.

Mandag aften udsendte boligselskabet en pressemeddelelse, hvori de oplyste at hverken Boliggården eller de evakuerede beboerne er dækket af forsikringen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096