23948sdkhjf

Midtjysk matador vinder byggemulighed på Østsjælland

Sammen med Cowi og Arkitema udfærdiges konkrete projekter for bebyggelse på et 21.000 kvm stort areal ved Køge Idrætspark

Der bliver tegnet og beskrevet hos Birch Ejendomme i disse dage. Det midtjyske ejendomsselskab får således muligheden for at gøre Køge Kommunes drømme om nye boligområder og erhverv ved Køge Idrætspark til virkelighed.

Arbejdet med at konkretisere projekterne for de to byggegrunde i det centrale Køge er i fuld gang, efter byrådet på sit seneste møde nikkede til at give Birch Ejendomme option på at købe den såkaldte Trekantsgrund ved siden af Køge Idrætspark og Nettogrunden på den anden side af Ringvejen.

- Denne optionsaftale giver os en unik mulighed for at udvikle og opføre nye boligområder med fokus på fællesskabet, naturen og bæredygtighed. Vi ser frem til samarbejdet med Køge Kommune i næste fase, hvor udviklingsarbejdet igangsættes, siger Birch Ejendommes adm. direktør, Thomas Bertelsen, i en pressemeddelelse fra Køge Kommune.

Op til 13.000 etagekvadratmeter

Trekantsgrunden er 16.400 kvm, og Nettogrunden er 5.222 kvm. Der er plads til henholdsvis 7-9.000 og 3-4.000 etagekvadratmeter bebyggelse på de to grunde.

I processen er Birch Ejendomme nu sammen med Cowi og Arkitema i færd med at udfærdige konkrete projekter for bebyggelserne – projekter, der skal endeligt godkendes af byrådet - forventeligt efter sommerferien.

Der vil ifølge kommunen være tale om at opføre byggerier til udlejning på begge de to grunde. Mens der på Trekantsgrunden vil være tale om lejeboliger, er der på Nettogrunden lagt op til en kombination af mindre boliger med erhvervslokaler i stueplan.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109