23948sdkhjf

Ekspert: Boligselskab tager fejl i sag om genhusning af evakuerede beboere

Boligselskabet Boliggården i Helsingør beder beboerne i 65 evakuerede boliger om at blive genhuset via deres egen forsikring. Men det er udlejerens ansvar, siger forsikringsbranche

Fredag aften blev beboerne i 65 boliger på Stævnen i Helsingør ramt af en decideret chokmelding: De skulle evakueres fra boligerne, da der var akut fare for, at byggeriet faldt sammen.

Mandag er boligområdet fortsat lagt øde, og beboerne har fået beskeden fra Boliggården, som administrerer og udlejer boligerne, at de skal kontakte deres egen forsikring for at blive genhuset.

Men det kan de slet ikke, lyder det fra Anne Garde Slothuus.

Hun er forsikringsekspert i brancheforeningen Forsikring og Pension og er ikke i tvivl om, at Boliggårdens udmelding ikke er den rigtige.

- For at genhusning er dækket af indboforsikringen kræver det, at der er skade på indboet, som kræver en genhusning. Og det er ikke tilfældet her, siger Anne Garde Slothuus til TV 2 Kosmopol.

- Det er gængs praksis, at for at genhusning bliver omfattet af indboforsikringen, så kræver det, at der er sket skade på indboet, så du ikke kan bebo sit hjem. Det står i vilkårene for forsikringen. Så i denne her situation skal de henvende sig til Boliggården. Det er deres ansvar at genhuse, siger Anne Garde Slothuus.

TV 2 Kosmopol har rakt ud til boligorganisationen Boliggården for at spørge, hvordan de forholder sig til Forsikring og Pensions udlægning af, at det er dem, der skal stå for genhusningen. Her har man dog ingen kommentarer til netop det spørgsmål.

- Vi er i gang med at få kontakt til alle beboere i dag, så vi kan finde ud af, om de har tag over hovedet nu, og hvad deres eget forsikringsselskab siger.

- Så det vil vi ikke kommentere på endnu, siger Dorthe Christensen, der er kommunikationskonsulent hos Boliggården, til TV 2 Kosmopol.

Hun oplyser desuden, at boligorganisationens fokus først og fremmest er på beboernes akutte situation, før de vil se på, hvem der bærer ansvaret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125