23948sdkhjf

Efter utallige konflikter: Fredet prestigeprojekt er sendt i udbud

Hovedentreprisen ventes at løbe op i 120 mio. kr. for projektet på Danske Spritfabrikkers gamle og delvist fredede bygninger

Efter store armbevægelser og lige så store skænderier, der bremsede planerne i årevis, sker der nu igen noget med Danske Spritfabrikkers gamle bygninger i Aalborg Vestby.

Nu udbyder Ejendomsfonden Artcenter Spritten således en hovedentreprise på renovering og ombygning af spritfabrikken gamle kedelbygning på området, der navngiver ”Spritten” til ”Kunsthal Spritten".

Det fremgår af Projektagenten, Licitationens søsterportal for udbud og projekter.

Årevis undervejs

Tilbage i sommeren 2017 præsenterede erhvervsmanden Martin Ole Nielsen sin vision om en ny bydel med kunst og kultur som de bærende elementer på grunden ved kanten af Limfjorden. 

Efter en arkitektkonkurrence vandt tegnestuen Praksis i november 2019 kapløbet om at realisere Aalborgs nye kunstcenter, Artcenter Spritten.

Tvister mellem selskabet Spritten A/S og Aalborg Kommune bremsede dog de ambitiøse planer for hele området i flere år. 

Kort før årsskiftet kom der så hvid røg fra forhandlingerne mellem de to parter og den anden store spiller i området, A. Enggaard A/S. Dermed kunne udviklingen af grunden og de gamle spritfabrikker bevæge sig ind i næste fase.

Fredet bygning

Hovedentreprisen omfatter miljøsanering, delvis nedrivning, ombygning og restaurering af tre sammenbyggende bygningsafsnit, i det der tidligere har været kedelbygning for Danske Spritfabrikker på grunden. Kedelhal 1 og 2 samt Værkstedbygningen fra stueplan til 3. sal.

Desuden skal vinderentreprenøren stå for en udvidelse via etablering af en ny gallerietage på 4. sal ovenpå eksisterende Kedelhal 1 og Værkstedbygning, en ekstra indskudt tekniketage på 5. sal i den sydlige del af Kedelhal 1 og udvidelse af knasttilbygning for etablering af flugtvejstrappe på vestsiden af Kedelhal 2.

Kedelbygningen er fredet. Renovering, restaurering og udvidelse er dog i overensstemmelse med tilladelse fra Slots- og Kulturstyrelsen, oplyser Aalborg Kommune i udbuddet.

De eksisterende bygningers etageareal er 1.925 kvm, og det udvides i den fremtidige kunsthalsbygning til 3.044 kvm.

Spritten i Aallborg

Aalborgs ikoniske spritfabrik fra 1931 omdannes til en ny bydel med kunst og kultur som de bærende elementer.

Fuldt udbygget ventes området af omfatte 80.000 kvm bebyggelse.

Planerne omfattede fra start kunstcenter, mikrodestilleri, torvehal, hotel, chokolade-oplevelsescenter, designbutikker, boliger, underjordisk parkering og et teater.

Entreprenørfirmaet A. Enggaard er bygherre på omkring 50.000 kvm nybyggeri i den vestlige del af området. Her er Schmidt Hammer Lassen med som arkitekt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141