23948sdkhjf

Ny udvikling: Flertal for nedrivning af ikonisk bygning

De konservative i København var tidligere fortaler for at bevare Palads-biografen, men er nu gået i ny retning og flytter dermed flertal i retning af nedrivning

Fremtiden har i flere år været usikker, og nu skrives der et nyt kapitel i historien om Palads-biografen i de ikoniske pastelfarver ved Vesterport Station i København.

De Konservative i Københavns Borgerrepræsentation, der tidligere var blandt fortalerne for en bevarelse af biografen, mener nemlig nu, at den skal vige pladsen for en ny.

Dermed er flertallet i kommunens teknik- og miljøudvalg flyttet til fordel for Nordisk Films ønske om et nyt Palads, skriver Politiken. 

Over for mediet fortæller gruppeformand for Det Konservative Folkeparti i Københavns Borgerrepræsentation, Morten Melchiors, at det ikke er sådan, at partiet har ændret holdning; de vil fortsat helst bevare Palads, men de frygter at miste kulturtilbuddet, hvis ikke Nordisk Film får lov som ønsket at bygge nyt på grunden. 

- Nordisk Film siger åbent og ærligt, at de er ved at nå smertegrænsen i forhold til publikum. Det sidste, vi ønsker, er, at bygningen står tom og forfalder, siger Morten Melchiors til Politiken. 

Nordisk Film er tidligere og i samarbejde med tegnestuen Cobe kommet med tre forslag til et nyt Palads kaldet "Klassisk Palads", "Moderne Palads" og "Grønt Palads". De blev præsenteret i efteråret 2022. 

Før det var et forslag udviklet i samarbejde med tegnestuen BIG i spil, men det blev taget af bordet efter kritik fra københavnerne.

Af de tre seneste forslag er det klassiske blevet udvalgt som udgangspunkt for et kommende byggeri, og det bud mener Konservative ifølge Politiken er den "bedste vej". I forslaget bevares farverne malet af Poul Gernes i 1989. 

Næste step i Palads-historien er, at kommunen skal udarbejde en såkaldt startredegørelse, som skal behandles politisk i teknik-og miljøudvalget. Går det igennem her, kan der udarbejdes en lokalplan.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125