23948sdkhjf

Nedriver og arkitekt sammen om nyt genbrugskoncept

En forretningsmodel for brug af genbrugsmaterialer i byggebranchen er resultatet af et nyt partnerskab mellem Kingo og Nordic Office of Architecture

Nøglerne til at reducere byggebranchens klimaudfordringer støbes via partnerskaber på tværs af værdikæden. Sådan lyder det fra en af landets store nedrivningsspecialister, Kingo, som har indgået et sådant partnerskab med arkitekthuset Nordic Office of Architecture.

Resultatet er en forretningsmodel til genbrug og -anvendelse af materialer i forbindelse med nybyg og renoveringsprojekter.

Med den som bagtæppe vil de to aktører fremover samarbejde særligt i forbindelse med renoveringsprojekter.

Kingo råder i forvejen over en genbrugscentral med online og offline salgskanaler, lagerfaciliteter og et stort netværk til afsæt af genbrugsmaterialer i ind- og udland.

Hos Nordic bliver opgaven at skabe de arkitektoniske designs, der tillader materialerne at leve videre. Og så vil kunderne fremadrettet blive præsenteret for en klimafaktura, hvor de kan aflæse, hvor stor en CO2-besparelse de med deres valg af løsning har bidraget til.

De forhåndenværende søms princip

Med en materialekortlægning i ryggen har Kingo sikret genbrugsbyggematerialer til et nyt byområde, der er ved at skyde op på den 70.000 kvm store trælastgrund ved Ringgadebroen i Aarhus, Trælasten.

Tilgangen til projektet, der startede i 2021 og skal stå færdigt i 2029, kalder duoen et godt eksempel på opgavetypen i det nye genbrugskoncept.

- Vores fremgangsmåde hviler på skuldrene af de forhåndenværende søms princip, hvor blandt andet murstensfelter genbruges i gulvet og gamle tagsten kommer til at udgøre facadebeklædningen, siger head of business development hos Kingo, Søren Malund Thomsen.

- Projektet skal bane vejen for mange flere lignende, da den største øvelse, vi står over for lige nu, er at øge volumen af genbrug, fortsætter han.

Trælasten i Aarhus var tidligere hjem for Stark og Silvan. Over de seneste år er udviklet og opført forskellige boligtyper, byliv, handelsliv samt grønne åndehuller og mødesteder. Bydelen kommer til at rumme en række karréer, rækkehuse, byhuse, fælleshuset Åens Hus, pladser og en erhvervsbygning.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141