23948sdkhjf

M. J. Eriksson begynder milliardprojekt

Entreprenørvirksomheden skal levere de fysiske og praktiske opgaver i forbindelse med etape et på fjernvarmeudvidelse med 450 km rør i syv kommuner

Blækket er for længst tørt på en kontrakt til 6,3 mia. kr. mellem entreprenørselskaberne M.J. Eriksson og Per Aarsleff på den ene side og affalds- og energiselskabet Vestforbrænding på den anden.

Milliardaftalen, som blev underskrevet i oktober sidste år, dækker hundredvis af kilometer fjernvarmerør på Sjælland, hvor første etape tager sin begyndelse i Herlev 31. januar.

Med det første spadestik er tages der nu hul på Vestforbrændings Varmeplan 2030 med udrulning af samlet 450 kilometer fjernvarmerør i syv kommuner til 39.000 nye kunder.

Entreprenørvirksomheden skal levere de fysiske og praktiske opgaver i forbindelse med denne del af fjernvarmeudvidelsen.

- M.J. Eriksson løfter projektet lige fra den komplekse planlægning af trafikken og dialogen med fjernvarmekunden, til grave- og rørlægningsarbejdet. Det første spadestik er begyndelsen på vores del af arbejdet i det fælles store projekt, og vi ser frem til samarbejdet og til at være en del af Danmarks største fjernvarmeprojekt, udtaler M.J. Erikssons direktør, Stig Munch-Jensen, i en pressemeddelelse.

Steen Neuchs Vedel, direktør på Vestforbrænding, lægger ikke skjul på sin begejstring over, at varmeselskabet, kommuner og entreprenør er kommet hertil, at man nu kan gå i jorden.

- Forud for dette øjeblik har alle parter arbejdet intenst på planlægning, beregninger og afdækning af muligheder for anvendelse af supplerende varmekilder og ny fjernvarmeteknologi, udtaler han.

Fjernvarmeprojekt i Herlev Kommune

Antal kilometer fjernvarmerør: 37 km (450 km i alt)

Fra vej til bygning: 12 km (150 km i alt)

Estimeret antal husstande: 2.800 (39.000 i alt)

Varmevekslerstationer: 2 (30 i alt)

Estimeret mængde jord, der skal flyttes: 29.000 kbm (350.000 kbm)

Kilde: Vestforbrænding

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127