23948sdkhjf

Hiver stikket på 16 byggeprojekter

Galoperende udgifter har fået en række andelsforeninger og private udlejere til at droppe planlagte projekter i København

Københavns Kommune kan beholde små 90 mio. kr. i lommen.

Midlerne var ellers øremærket som tilskud til 16 anlægsprojekter med bygningsfornyelse rundet om i kommunen.

Men bygningsejerne ønsker ikke længere at gennemføre projekterne på grund af ændrede økonomiske forudsætninger, det være sig højere renteniveau og højere anlægspriser, siden projekterne ansøgte om kommunale støttekroner.

De højere udgifter ved at gennemføre projekterne kan således øge andelshavernes boligudgifter og udlejernes huslejestigninger i en sådan grad, at der ikke længere er tilslutning til projekterne, fremgår det af dagsordenen for næste møde i Teknik- og Miljøudvalget.

Anlægsprojekternes restbudgetter ligger på 88 mio. kr., midler der overføres til Byfornyelsesrammen. Midlerne vil dermed stadig blive afsat til nye initiativer til byfornyelse.

Teknik- og Miljøudvalget anbefaler derfor at annullere de 16 pågældende anlægsprojekter. Kommunens økonomiudvalg og Borgerrepræsentationen skal tage videre stilling til sagen.

Færre midler end vedtagne projekter

Københavns Kommune bevilger hvert år støtte til bygningsfornyelse af private boligejendomme for at afhjælpe usunde og utidssvarende boligforhold, fremme grøn omstilling samt bevare og fremtidssikre byens arkitektoniske egenart.

Borgerrepræsentationen vedtog i 2017 en styringsmodel for byfornyelsesområdet, hvor der hvert år vedtages byfornyelsesprojekter for cirka 15 pct. mere, end hvad der reelt forventes gennemført.

Styringsmodellen skal være med til a sikre, at der gennemføres aktiviteter og forbedringer svarende til de afsatte midler og for at undgå utilsigtet akkumulering af midler.

Baggrunden er, at erfaringer vist, en tilsvarende andel projekter forsinkes og annulleres på grund af forhold, kommunen ikke har indflydelse på. Det kan være ændrede ejerbeslutninger i bygningsfornyelser, hvor kommunen ikke selv er bygherre.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125