23948sdkhjf

Banedanmark håber på færre overgravede kabler

Der er arbejdet på at få oversigter over alle Banedanmarks kabler lagt i database

Banedanmarks kabler og ledninger kan nu lettere findes af entreprenører, inden de begynder at anlægge et projekt. Der er nemlig kommet bedre styr på dem.

Det melder Banedanmark i en udsendt pressemeddelelse med henvisning til ledningsejerregistret, som Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet administrerer. 

Registeret har eksisteret i mange år, men der er indført nye regler, så alle landets ledningsejeres kabler og ledninger i digital form let kan findes for entreprenører forud for et anlægsprojekt, lyder det. 

- Banedanmark er en stor infrastrukturforvalter, og dermed har vi også exceptionelt mange ledninger og kabler liggende i jorden. Der er jo ingen, der graver kabler over med vilje, men ved diverse anlægsprojekter kan det ske – og det går ud over togpassagererne, hvis det er Banedanmarks kabler, de rammer. Men med registret håber vi at reducere antallet af overgravede kabler, siger Brian Vitalis Hougaard, områdechef i Asset Management i Banedanmark. 

Med de nye regler skal Banedanmark nu udlevere ledningsdata for den præcise lokation indenfor to timer, når de modtager en graveforespørgsel fra en entreprenør.

- Banedanmark har arbejdet hårdt på at nå i mål inden deadline for at få oversigter over alle vores kabler lagt i databasen. Vi har gennemgået over 25.000 tegninger, som viser, hvor i jorden vi har ledninger. 

- Vi kommer ikke til helt at kunne forhindre kabelovergravninger, men det store arbejde med indsamlingen og kortlægningen af tegninger skal gerne i sidste ende komme togpassagererne til gode og hjælpe entreprenørerne i deres arbejde, forklarer områdechefen.

Kort om registeret

  • Ledningsejerregistret er et landsdækkende register over Danmarks ledningsejere, der skal udlevere de mange ledninger, som ligger i jorden.
  • Ledningsejerregistret administreres af Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur, som ligger under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.
  • Ved hjælp af ledningsejerregistret kan man som entreprenør få oplysninger om ledninger og kabler, der ligger i jorden, og som man skal være opmærksomme på, inden der graves.
  • Med de nye regler skal ledningsdata udleveres indenfor to timer, hvilket er en forbedring i forhold til tidligere, hvor svartiden var fem dage.
  • De sidste tre år har Banedanmark været i gang med at indsamle data til registret. Banedanmark har kortlagt ledninger fra mere end 25.000 tegninger.

Kilde: Banedanmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156