23948sdkhjf

Kurator vil undersøge ledelsens ansvar i Nordic Waste-konkurs

Ifølge kurator er Randers Kommunes krav opgjort til 83 mio. kroner plus moms. Krav stiger dag for dag

Det vil blive undersøgt, om ledelsen i Nordic Waste har et erstatningsansvar i sagen om et potentielt miljøskadeligt jordskred i Randers.

Det fortæller advokat Anders Hoffmann Kønigsfeldt, som er den ene af to indsatte kuratorer i Nordic Waste. Han repræsenterer Randers Kommune.

- Det er en naturlig del af vores kuratorrolle, at vi skal se på sådan nogle ting. Lige nu er det ikke det, som har den højeste prioritet. Men vi kommer til at kigge på det (ledelsens ansvar, red.) på et tidspunkt, siger han.

Mandag blev Nordic Waste erklæret konkurs ved Retten i Randers. Det skete på baggrund af en egenbegæring.

Den højeste prioritet for Anders Hoffmann Kønigsfeldt er nu at sikre aktiverne i selskabet.

Nordic Waste har modtaget og renset forskellige former for forurenet jord. I december sidste år meddelte virksomheden, at den var ramt af et "betydeligt jordskred".

19. december forlod virksomheden opgaven med at få jordskreddet under kontrol, og siden har Randers Kommune stået med ansvaret.

Ifølge Anders Hoffmann Kønigsfeldt er kravet fra Randers Kommune foreløbigt opgjort til 83 mio. kr. plus moms.

- Det er opgjort i slutningen af sidste uge og stiger desværre dag for dag, siger han.

Om det er realistisk, at Randers Kommune får udbetalt de penge, ved Anders Hoffmann Kønigsfeldt ikke på nuværende tidspunkt.

- Jeg ved ikke, hvad selskabet har af aktiver, og det blev heller ikke nævnt i retten, siger han.

Inden for tre uger skal kuratorerne sende en redegørelse til selskabets kreditorer, oplyser han.

Også John Sommer Schmidt er indsat som kurator i selskabet. Han repræsenterer ifølge erhvervsmediet Finans to selskaber, som er relateret til koncernen bag Nordic Waste.

Han repræsenterer desuden Jyske Bank, der ifølge mediet har et tilgodehavende på cirka en mio. kr.

Ifølge Anders Ørgaard, professor på Juridisk Institut på Aalborg Universitet og advokat hos TVC Advokatfirma, kan ledelsesmedlemmer gøres erstatningsansvarlige i henhold til selskabsloven. Det siger han til Børsen.

- De skadesramte skal kunne bevise, at det enkelte medlem af ledelsen har vidst eller burde vide, at et eller andet var galt, at der forelå en konkret risiko eller mulighed for skade, eller at det var sikkert, at der ville komme denne skade, siger Anders Ørgaard til Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109