23948sdkhjf

Nyt energiø-selskab har 10 projekter på tegnebrættet

Copenhagen Infrastructure Partners har etableret et selskab dedikeret til udviklingen af energiøer globalt

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har etableret et nyt selskab, Copenhagen Energy Islands (CEI), der skal fokusere på udviklingen af energiøer globalt.

- I dag handler udfordringen for havvind mindre om at bygge havvindmølleparken, men mere om, hvordan man integrerer havvindenergi i stor skala i de globale energisystemer. Vi ser energiøer som et centralt værktøj til at løse denne udfordring og realisere de ambitiøse havvindmål over hele kloden, udtaler Jakob Baruël Poulsen, managing partner og grundlægger af CIP, i en pressemeddelelse.

Opskalering

Copenhagen Energy Islands er majoritetsejet af CIP og en gruppe investorer. Stiftergruppen omfatter store nordiske, europæiske og nordamerikanske investorer med en track record for investeringer i vedvarende energiinfrastruktur, herunder PensionDanmark, PFA, SEB og Andel.

Det nystiftede selskab skal trække på CIPs mangeårige erfaring med udvikling og etablering af havmølleparker.

- Vores vision er at levere konkrete løsninger på den globale udfordring med at opskalere vedvarende energi. Hvis vi ønsker at opnå CO2-neutralitet inden 2050, er vi nødt til at opskalere udbredelsen af havvind og andre vedvarende energikilder til et hidtil uset niveau, siger Jakob Baruël Poulsen.

Copenhagen Energy Islands har hovedkontor i København med et team af branchefolk med stor erfaring inden for vedvarende energi, infrastruktur og finansiering.

Vindø-konsortiet

Partnerne PensionDanmark, PFA og Andel har sammen med CIP tidligere stået bag Vindø-konsortiet, der blev etableret med det formål at udvikle, finansiere og drive verdens første energiø i Nordsøen. 

Energiøen i Nordsøen lader vente på sig, men det har ikke stoppet parterne. 

Med selskabet Copenhagen Energy Islands er fokus nu ikke kun rettet mod Nordsøen, men også Østersøen og Sydøstasien med cirka 10 energiø-projekter i alt.

Vindø-konsortiet er efter etableringen af CEI nu en del af CEI. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08