23948sdkhjf

Ny topchef: Modulfirma ansætter materialeproducents tidligere direktør

Med 17 års erfaring fra direktørposten i Troldtekt, der producerer akustiklofter, skal Peer Leth løfte badeværelsesproducenten Green Box til nye højder

Green Box, der producerer præfabrikerede badeværelser, skyder 2024 i gang med en ændring af de helt store. Firmaet med base i vestjyske Aulum har således ansat Peer Leth som ny adm. direktør.

Peer Leth har en baggrund fra byggematerialebranchen, herunder 17 år som adm. direktør hos Troldtekt, som producerer akustiklofter. Senest har han været direktør i Dansk Træemballage samt bestyrelsesmedlem i Moland Group.

Som topchef hos badeværelsesproducenten får Peer Leth ansvaret for den daglige ledelse, og med sin kommercielle baggrund skal han blandt andet styrke salgsstrategien på alle markeder og lede salgsorganisationen i Danmark, Sverige og Norge.

Den nye adm. direktør skal også understøtte en langt mere intensiv markedsføring og branding af firmaets præfabrikerede badeværelser overfor rådgivere og arkitekter. 

Grundlægger i ny rolle

Green Box blev grundlagt i 2014 af Mogens Jeppesen, der indtil nu også har været adm. direktør. Han fortsætter som COO. 

Trækket skal ifølge en pressemeddelelse give ham "tid og ressourcer til at fokusere på produktion, kvalitet og produktudvikling for at sikre et mål om kortere gennemløbstid med ensartet kvalitet".

Det skal gå hånd i hånd med produktudvikling og tiltag i produktionen, der tager hensyn til stigende grønne markedskrav de kommende år.

Stort underskud

I efteråret 2021 købte det danske fondsselskab A/S Motortramp aktiemajoriteten i Green Box A/S.

Ved udgangen af 2023 blev der så tilført kapital til GreenBox. 

Green Box

Green Box blev etableret i 2014 af Mogens Jeppesen. Produktionen startede i det små med en fabrikshal på 500 kvm ved Holstebro.

Firmaet beskæftiger cirka 140 medarbejdere og producerer kundetilpassede præfabrikerede badeværelser.

- Dette skal ses som et klart signal til kunder og markeder om, at ejerkredsen bag GreenBox A/S har fuld tiltro til, at GreenBox A/S de kommende år kan forløse sit potentiale og fremvise en kontrolleret vækst på de nordiske markeder indenfor nybyggeri og renovering, hvor GreenBox A/S ønsker at være til stede, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Kapitalindskuddet kommer efter et 2022, hvor seneste tilgængelige årsrapport er fra, med et minus på på 9,9 mio. kr. efter skat.

De tre foregående år havde der omvendt været plusser på 7,3, 11,9 og 2,1 mio. kr. 

2022-resultatet var helt modsat forventningen, der lød på ”en forbedre indtjening”.

"Regnskabsåret har været stærkt præget af coronapandemien, mangel og forsinkelser på materialer, ekstraordinære prisstigninger og faldende efterspørgsel i markedet. Specielt mangel på materialer har medført meget store forskydninger i virksomhedens linjeproduktion," skriver ledelsen i 2022-årsrapporten.

"Samlet har de usædvanlige udfordringer medført mindre produktion samt lavere resultat end forventet," tilføjes det også.

GREEN BOX A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 63,6 70,7
Resultat af primær drift -10,9 10,2
Resultat før skat -12,8 9,2
Årets resultat -9,9 7,3
Balancestatus 101,4 81,0
Egenkapital 31,2 28,1
Antal ansatte 144 120
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109