23948sdkhjf

Kaos på supersygehus: Region truer totalentreprenør

Får den italienske totalentreprenør ikke skabt fremdrift i byggeriet af Nyt Hospital Bispebjerg, vil Region Hovedstaden se sig om efter en anden byggepartner 

Bygherren bag supersygehuset Nyt Bispebjerg Hospital i København skruer nu bissen på og truer med at gå på jagt efter en ny totalentreprenør.

Det skriver Berlingske.

Det skyldes, at den 77.500 kvm store udvidelse af hospitalet ser ud til at være så godt som gået i stå.

Årsagen er den italienske totalentreprenør Rizzani de Ecchers store økonomiske problemer, der er nået så vidt, at selskabet arbejder på en rekonstruktion.

Udsigten lyder ifølge en redegørelse til politikerne nu på forsinkelse og en større regning på sygehusprojektet, der har en økonomisk totalramme på 4,6 mia. kr.

- Vi skal selvfølgelig have respekt for den kontrakt, der er indgået. Men på et eller andet tidspunkt, så må vi jo konstatere, at Rizzani de Eccher ikke løfter den opgave, som vi betaler dem for, og så må vi jo finde andre, som kan gøre det, skriver projektchef Berit Steenstrup Damm i en e-mail til Berlingske.

Urokkelig

Fremdriften på byggepladsen har - som tidligere beskrevet - i længere tid været udfordret af, at Rizzani de Eccher i flere tilfælde har undladt at betale sine underentreprenører og -leverandører på grund af koncernens økonomiske vanskeligheder.

Det påvirker fremdriften på byggepladsen, hvor der mangler både materialer og mandskab.

Til Licitationen - Byggeriets Dagblad har Corrado Cimino, landechef for Rizzani de Eccher i Danmark, tidligere forsikret, at selskabet vil leve op til sine forpligtelser:

- Uanset de hidtil usete udfordringer, forårsaget af den globale pandemi og krigen i Ukraine, som førte til en betydelig omkostningsforhøjelse, er vores forpligtelse i forhold til en succesfuld færdiggørelse af Nyt Hospital Bispebjerg urokkelig, lød det blandt andet fra landechefen i november 2023.

Artiklen er en del af temaet De syge supersygehuse .

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14