23948sdkhjf

Nu er MT Højgaard-frasalg en realitet

Processen har taget et år, men nu har MT Højgaard endegyldigt sagt farvel til modulbyggeren Scandi Byg

Efter lang tids tilløb er Scandi Byg endegyldigt kommet på nye hænder. 

MT Højgaard Holding har gennemført salget af aktiviteterne i modulproducenten til Nordic Wood Industries, der har tidligere Scandi Byg-topchef Thomas Raunsbæk i front.

Dermed afslutter parterne et år langt forløb og salgsproces, der er gået fra option, til aftale, godkendelse fra konkurrencemyndighederne og nu det endelige ejerskifte.

I januar 2023 indgik parterne et forpligtende samarbejde, hvor Nordic Wood Industries fik option på at købe alle aktiviteter i Scandi Byg senest den 16. oktober 2023. Den option udnyttede Nordic Wood Industries i juli måned, og i august kom der grønt lys fra konkurrencemyndighederne.

Salgsprisen ventes ifølge tidligere oplysninger at blive i niveauet 30 mio. kr.

Scandi Byg

  • Scandi Byg A/S er dansk markedsleder inden for industrielt fremstillet byggeri og er specialister i udvikling, produktion og opførelse af modulbyggeri for både private og offentlige kunder.
  • Virksomheden blev grundlagt som Midtfjord Træindustri ApS i 1978 af Hans Jørgen Madsen med Niels Storvang som anpartshaver i nordjyske Løgstør, hvor man har ligget siden.
  • I 1984 blev virksomheden opkøbt af MT Højgaard Holding, og efter skiftende navne lagde man sig i 2002 fast på Scandi Byg.

Kilde: Scandi Byg

Forenkling som vejen til plus

Med Torben Bloch Nielsen som adm. direktør arbejder Scandi Byg mod at forenkle produktionen og forretningsgangene og dermed knække en nedadgående kurve

Fra 2020 til 2022 dalede omsætningen fra cirka 470 til 330 mio. kr., og resultatet dykkede fra plus 12 til minus 90 mio. kr. Og havde det ikke været for et kapitalindskud på 50 mio. kr. fra det daværende moderselskabet MT Højgaard Holding, havde egenkapitalen været negativ.

Ja til projektet med for stor kompleksitet har gjort det svært at udnytte styrken ved modulbyggeri; enkelthed og muligheden for at lave det samme flere gange for dermed at holde prisen nede og indtjeningen på det ønskede niveau. 

Men nu vil man tilbage til rødderne. Indtjeningen skal stige, og det skal enkle succesformler hjælpe med.

Kerneforretningen i fokus

Salget er et led i MT Højgaard Holdings strategiske fokusering på den danske kerneforretning med de 100 pct.-ejede forretningsenheder MT Højgaard Danmark, Enemærke & Petersen og MT Højgaard Property Development.

For MT Højgaard Holding påvirker salget ikke forventninger til 2023, da Scandi Byg rapporteres som ophørende aktivitet og dermed ikke indgår i koncernens omsætning og driftsresultat. 

Forventningerne er uændret en omsætning på 9,5-10,0 mia. kr. og et driftsresultat i niveau-et 400 mio. kr. før særlige poster.

Nordic Wood Industries

  • Nordic Wood Industries er producent og leverandør af træbaserede materialer og præfabrikation til bæredygtigt byggeri i Danmark og udvalgte lande i Nordeuropa. Koncernen består af virksomhederne Palsgaard Spær, Nviro, Lilleheden, Roust Element, Roust Spær, Bisco Binder samt Skandach Holzindustrie og nu også Scandi Byg.
  • Tilsammen beskæftiger Nordic Wood Industries over 700 medarbejdere med en samlet omsætning på mere end 1,2 mia. kr. Koncernens selskaber og produktionsfaciliteter er i dag fordelt på 12 lokationer i ind- og udland.
  • Det er Thomas Raunsbæk, tidligere direktør i Scandi Byg, der sammen med de to hovedaktionærer, Holger C. Hansen og Asbjørn Berge, står i spidsen for koncernen. Asbjørn Berge er formand for bestyrelsen af Nordic Wood Industries.

Kilde: Nordic Wood Industries hjemmeside og CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157