23948sdkhjf

Vælg din simkort-udbyder med omhu

I en tid, hvor M2M/IoT bliver stadig mere integrerede i vores daglige systemer, bør valg af simkort type og leverandør være en essentiel del af ens risikovurdering – især for virksomheder underlagt dokumentationskrav.

Over det sidste årti har udviklingen af Internet of Things (IoT) og dets teknologier skudt fart. Nye teknologier er implementeret, og antallet af udbydere og tilbud på området er også eksploderet, hvilket har skabt en stor variation af nationale- og internationale leverandører, der hver især kan tilbyde mobilkommunikation via nationale netværk og/eller på tværs af landegrænser.

Fejlfinding på tværs af landegrænser

Men et simkort er ikke længere blot et simkort og kompleksitet kan skaber udfordringer, især når det kommer til fejlfinding og genoprettelse af forbindelser på tværs af landegrænser og leverandører, forklarer Henrik Eriksen, der er salgschef i Wireless Logic Nordic – en af landets førende udbydere af simkort og services til M2M & IoT-branchen.

“Som kunde benyttende et roaming simkort, er man meget afhængig af ens leverandørs evne til at forstå udfordringerne og videreformidle det rette budskab til deres leverandør, som måske – og afhængig af ‘kæden’ – skal videreformidle til tredjepart. Tidsperspektivet for fejlretning på roaming-simkort er derfor uvist, da operatørerne sjældent fejlmelder fejl mod hinandens netværk over landegrænser.”

Få hjælp når du har brug for den

En afgørende udfordring er den fastlagte kommandovej, der skal følges inden for mobiloperatørverdenen, når man arbejder med roaming-simkort. Denne kommandovej er ufravigelig og involverer ejerskabet af simkortets IMSI-range. Dette statiske nummer identificerer brugeren over for værtsoperatørnetværket og bliver afgørende i fejlfindingsscenarier. 

På trods af at dette, som er en fælles udfordring for alle leverandører af disse roaming-løsninger, så behøver det ikke være en kamp at få hjælp til fejlretning af et roaming-kort, hvis løsningen er korrekt planlagt og igangsat.

Nøglen til uventede overraskelser ligger i udvælgelsesprocessen af leverandøren, hvor brancheerfaring, anseelse og reference-løsninger, evne til dokumentation af overholdelse af regulativer samt det tekniske kompetenceniveau til fejlhåndtering bør indgå som et vægtigt parameter.

“Mange M2M/IoT-leverandører tilbyder simkort og mobilforbindelser, men kun få har den tekniske adgang, erfaringerne og de rette menneskelige kompetencer til at påtage sig ansvaret for at løse fejl i kommunikationen, når de opstår – og det gør de. Det er afgørende at vælge en leverandør, der ikke kun leverer et simkort og en platform, men som også er bevidst om, at det er en dagligdags forpligtelse at levere og servicere disse remote- forbindelser. Ærlighed omkring fordele og ulemper ved benyttelse at de forskellige simkorttyper og tekniske løsninger er altafgørende for et godt, trygt og langvarigt samarbejde,” siger Henrik Eriksen.

Wireless Logic Nordic

Wireless Logic Nordic blev stiftet som SimService A/S i 2006, men har siden 2015 været en del af Wireless Logic koncernen – Europas største uafhængige leverandør af simkort og services til M2M & IoT-branchen.

Se mere på www.wirelesslogic.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094