23948sdkhjf

Pengene passer: Kulturbyggeri bliver en realitet i Nyborg

Ombygningen af det fynske kulturhus og -værksted starter i sommeren 2024

Pengene er fundet, og dermed bliver fire års arbejde på at nytænke kulturværksteder i bygningen Bastionen i Nyborg på Fyn også en realitet.

Det skyldes, at det er lykkedes at sikre 15,3 mio. kr. i fondsmidler.

Allerede til sommer begynder det kommende Kulturloft på Bastionen af tage form, fortæller drivkraften og projektleder bag projektet Tue Fabricius.

- Ideen startede med et utæt tag, som vi skulle bruge mange millioner på at reparere, uden at få yderligere kultur ud af den investering, siger projektleder for Kulturloftet, Tue Fabricius i en pressemeddelelse.

- Derfor gik vi for fire år siden i gang med at skabe et projekt i de uudnyttede tagrum og tomme etager. Derefter er fulgt utallige timer med sparring, inddragelse af aktører og samarbejder med arkitekter, ejendomsafdelingen og fonde, fortsætter han.

Kulturhuset Bastionen udvider med et nyt kulturloft og kreative værksteder. Kulturloftet skal placeres på kulturhusets ubenyttede 2. og 3. sal.

Her skal det danne rammerne om at Nyborgs borgere, foreninger og kreative ildsjæle kan udfolde og fordybe sig i kunst og kreativ skabelse.

Det er arkitektfirmaet ReVærk, der har udarbejdet projektet. Arkitekterne har arbejder målrettet med bæredygtighed og har genbrugt husets oprindelige byggemetoder i valget af nye løsninger.

Fire store bidragsydere

De 15,3 mio. kr. fondsmidler indsamlet til Bastionen kommer fra fire bidragsydere, som har givet tilsagn til hver sin del af projektet.

Midlerne kommer blandt andet fra Lokale og Anlægsfonden, som har givet tilsagn på 6,9 mio. kr. til de lokaler, som skal huse kulturværkstederne samt den nye brug af lokalerne på 2. salen.

Lokale og Anlægsfonden har været med som sparringspartner på projektet i mere end tre år.

Derudover har Realdania støttet med 5 mio. kr. og har lagt vægt på, at projektet har en klar strategi for, hvordan man vil arbejde med bæredygtige tiltag, der både bevarer den gamle teaterbygnings arkitektoniske værdier, genbruger materialer og samtidig mindsker energiforbruget.

Energistyrelsen har givet tilsagn på 2,4 mio. kr. til energioptimering i hele bygningen – midlerne fra Energistyrelsen er tildelt fra pulje til energirenovering af bevaringsværdige bygninger. Disse midler sikrer blandt andet, at glaspartierne på siderne af Bastionen renoveres.

I september kunne Bastionen offentliggøre tilsagnet fra Nordea-Fonden på 1 mio. kr. til aktiviteter og materialer til kulturværkstedet

- Med alle disse fondstilsagn, får vi et kulturhus, som ikke kun huser musik og kulturelle events, men som nu også indbyder til kreativ udfoldelse – det er kronen på værket for Bastionen, siger borgmester i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs (V).

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125