23948sdkhjf

60’er-bebyggelse ”i oprindelig stand” renoveres for en kvart milliard

Nye mure, nyt tag, nyt køkken og bad i boligerne og skimmelsanering er blandt de mange tiltag, der skal give den 303 boliger store bebyggelse i Grindsted et løft

Endnu en af landets almene bebyggelser fra 1960’erne skal have den store renoverings-tur.

Grindsted Boligforeningen og den almene boligadministration Bovia er med et nyt udbud gået på jagt efter en entreprenør, der kan løfte de 282 lejligheder og 21 parcelhuse i afdelingen Tingparken til et tidssvarende niveau.

Og der skal ske ting og sager både inde og ude.

Afdelingen er opført i perioden 1961-1972, og bebyggelsen står generelt i oprindelig stand, da der ikke er foretaget nævneværdige renoveringer. Tingparken beskrives som nedslidt, og der er konstateret massive indeklimaproblemer i form af skimmelsvamp i ejendommene.

De i alt 303 boliger er fordelt på 12 boligblokke med tre-otte opgange samt 21 fritliggende etplanshuse. Desuden er der en bygning med varmecentral og fællesfaciliteter, en bygning med børnehave samt garagebygninger.

Den samlede anskaffelsessum var sat til 351 mio. kr., da politikerne i Billund Kommune godkendte renoveringen med skema A for et år siden.

Nu er den udbudte entreprise sat til at løbe op i cirka 240 mio. kr., fremgår det af tal fra Projektagenten, Licitationen - Byggeriets Dagblads søstermedie til overvågning af udbud og projekter.

Tidligt i processen viste beregninger, at de planlagte renoveringer vil koste omtrent det samme som at rive afdelingen ned og bygge den op igen. Tingparken lever dog ikke op til Landsbyggefondens krav til nybyggeri, så renovering blev valgt for at få økonomisk støtte fra fonden.

Kan være klar om fire år

I hovedtræk skal vinderentreprenøren står for at udskifte klimaskærme, efterisolere facaderne og mure dem op i nye mursten, ligesom der skal etableres nye gavlvinduer og altanerne udskiftes.

Lejligheder og huse får også nyt bad og køkken, og i lejlighederne etableres der ventilation og udskiftes installationer. Desuden skal der foretages skimmelsanering. Ude står den på renovering af kloak og udskiftning af belægninger.

En af blokkene skal også ombygges til tilgængelighed og forsynes med ny etage.

Endelig skal afdelingens eksisterende varmecentral ombygges til fælleshus for afdelingens beboere.

Går alt som ønsket strækker byggeperioden sig fra andet kvartal 2024 til tredje kvartal 2027.

Interesserede entreprenører skal have en vis økonomisk tyngde.

Kravene til de bydende lyder således blandt andet på en omsætning på mindst 150 mio. kr. de seneste tre regnskabsår, en soliditetsgrad på mindst 15 pct. og en egenkapital på mindst kr. 30 mio. kr. i seneste regnskabsår.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11